ÖDP ve TKP'den İzmir'de protesto: Emperyalist saldırganlığa karşı, Suriye halkıylayız

ÖDP ve TKP İzmir il örgütleri Alsancak’taki İngiltere Konsolosluğu önünde Suriye'ye yönelik emperyalist saldırıya karşı protesto gerçekleştirdi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden yürüyüşle konsolosluğa gelen yurttaşlar burada düzenledikleri basın açıklamasında şunları ifade etti:

"ABD’nin başı çektiği, İngiltere’siyle, Fransa’sıyla emperyalist koalisyon, Suriye halkının üzerine bomba yağdırdı. Her işgal girişimlerinde benzer örneklerini gördüğümüz gibi, ortaya attıkları yalanlarla kendilerini meşru gösterecek bahaneler uydurarak, sadece Suriye'ye saldırmadılar, bölgesel bir savaşa da davetiye çıkardılar.

Yıllardır emperyalist çıkarları için işbirlikçileriyle, gerici müttefikleriyle harabeye çevirdikleri Suriye’de yenileceklerinin görüldüğü bir noktada, tümüyle uydurma bir “kimyasal silah kullanıldığı” gerekçesiyle, var güçleriyle saldırdılar. Suriye halkının direnişiyle bozulan hesaplarını yeniden dayatmaya kalkıştılar.

Ama boşuna! Yalanları, işgal bahaneleri, bölgeye nüfuz etmek için çevirdikleri dolaplar, kurgulanmış görüntülerle, medya ordularının kamuoyu imal etme çabalarıyla örtülemez. Gerçekler apaçık ortadadır. Yaşananlar, Suriye topraklarının, bir paylaşım kavgasının barbarca yıkımına sahne olmasından ibarettir.

Emperyalist koalisyon, ne kadar güçlü görünürse görünsün, tarihin her zaman yazdığı gibi, Suriye’de de yenilecektir. Bütün işbirlikçileriyle, yardakçılarıyla birlikte.

Türkiye halkı, emekçileri, kardeş Suriye halkının, emekçilerinin yanındadır.

Suriye’ye yönelik saldırı, ülkemizde AKP iktidarının örtmeye çalıştığı gerçek yüzünü de çıplak olarak ortaya çıkarmıştır. Bir süredir sürdürdükleri “yerlilik, millîlik, ABD karşıtlığı” pozlarıyla oluşturmaya çalıştıkları imaj, Suriye’ye yağan bombalara ortak olduklarının görülmesiyle çökmüştür. AKP, uzun zamandır ükemizi e içine soktuğu bölgedeki kaosun uğursuz bir parçasıdır. ABD işbirlikçisidir, savaşın ve yıkımın aktörüdür.

Ne ABD’si, İngiltere’si, Fransa’sıyla bütün bir emperyalist blokun, ne de ülkemizde AKP eliyle temsil edilen işbirlikçilerinin, yetiştirdikleri ve ortalığa saldıkları gerici güçlerin Suriye’ye gücü yetecektir. Sermayenin hedefleri boşa çıkacaktır. İnsanlığa karşı bütün suçlarının hesabını verecekler. Efendileriyle, uşaklarıyla!

Emperyalist saldırganlığa karşı, Suriye halkıylayız.

Kahrolsun emperyalizm!"