ODTÜ'de düzenlenen Onu Yürüyüşü'ne polis müdahale etti, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

ODTÜ'de Onur Yürüyüşü’ne gözaltı

HABER MERKEZİ

ODTÜ’de öğrenciler tarafından 10’uncu kez düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne polis sert müdahalede bulundu.

Ziyaretçi ve mezunların giriş çıkışlarının kapatıldığı kampüsün önüne çevik kuvvet ekiplerinin otobüsleriyle beraber TOMA’lar getirildi. Onur Yürüyüşü’ne polis polis müdahale etti. Biber gazı ve plastik mermilerle müdahalede bulunulan öğrenciler, darp edilerek gözaltına alındı.

Öğrenciler “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları attı. Öğrenciler abluka altına alındı.

ODTÜ Rektörlüğü’nün Onur Yürüyüşü’nden iki gün önce “Bu yürüyüşe asla izin vermeyeceğiz” şeklinde e-posta gönderdiği belirtildi.

"VERŞAN KÖK VE EKİBİNİN KEYFİ YASAKLARI"

Gözaltılar sonrası açıklama yapan ODTÜ bileşenleri, "10 Haziran 2022 tarihinde ODTÜ kampüsünde öğrencilerin düzenlediği barışçıl bir şekilde başlayan Onur Yürüyüşü, Rektör Verşan Kök ve ekibinin keyfi yasaklamalari ve polis saldırısı ile yerini baskı ve şiddete bırakmıştır," dedi.

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen 5 No'lu Üniversiteler Şubesi ODTÜ Temsilciği ve ODTÜ Mezunları Derneği tarafından yapılan açıklamada "ODTÜ mensuplarının uzlaşma ve ortamı sakinleştirme girişimlerine rağmen ODTÜ öğrencileri ve mensuplarına polisler tarafından saatlerce sözel ve fiziksel şiddet uygulanmış ve birçok öğrencimiz darp edilerek gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan öğrencilerimizin bir an önce serbest bırakılmasını istediğimizi ve defalarca tekrarladığımız gibi kampüsümüzde polis istemediğimizi kamuoyuna duyururuz." ifadeleri kullanıldı.