ODTÜ Mezunları Derneği Edebiyat Kulübü, 15’inci yılında da edebiyatseverleri bir araya getirecek

ODTÜ Mezunları Derneği'nden Edebiyat Çalıştayı

BİRGÜN/ANKARA

ODTÜ Mezunları Derneği Edebiyat Kulübü, 2-3 Kasım tarihlerinde Vişnelik’te bir Edebiyat Çalıştayı düzenlemeye hazırlanıyor. “Edebiyat Herkese İyi Gelir” temasıyla gerçekleşecek çalıştayda Edebiyat Kulübü 15’inci yılında da edebiyatseverleri bir araya getirecek.

Çalıştayda çeşitli söyleşi ve konuşmalarla edebiyatın ve psikolojinin önde gelen isimlerinden, Ayla Kutlu, Erendiz Atasü, Üstün Dökmen, Gürsel Korat, Özcan Karabulut, Halil Genç, Şule Şahin, İbrahim Berksoy, Mine Hoşcan Bilge ve Onur Bütün yer alacak. İki gün boyunca "Edebiyatın iyi gelme halleri" üzerine konuşulacak.

İKİ GÜN SÜRECEK

İki gün sürecek etkinlik 2 Kasım’da saat 10.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Dokuz oturum ve bir forum şeklinde düzenlenecek etkinliğin ilk günü beş oturum yapılacak. İlk oturumda Ayla Kutlu “Farklı Kültürler ve Kurduğumuz Bağlar Edebiyata ve Bize Nasıl İyi Gelir”i anlatırken Halil Genç “Eğitim, Edebiyata İyi Geliyor mu?” konulu bir konuşma yapacak. Saat 14.00'da başlayacak üçüncü oturumda ise Şule Şahin “Edebi Psikoterapi Açısından Psikoloji ve Edebiyat Herkese Nasıl İyi Gelir” konusunu irdeleyecek. Prof. Dr. Üstün Dökmen edebiyatın okurlara iyi gelmesini psikolojik açıdan değerlendirirken Özcan Karabulut da "Edebiyatçılara ne iyi gelir?"i yanıtlayacak.

Çalıştayın ikinci günündeki oturumlara da Erendiz Atasü, Gürsel Koral, İbrahim Berksoy, Mine Hoşcan Bilge gibi birbirinden değerli isimler katılacak. Çalıştay sonunda düzenlenecek forumda, “Popüler Kültür Edebiyata İyi Geliyor mu?” konusu tartışmaya açılacak. Çalıştay, kapanış kokteylinin ardından sona erecek.

odtu-mezunlari-dernegi-nden-edebiyat-calistayi-643224-1.