ODTÜ Öğrencileri, kampüste yürüyüş yaparak seçimin ikinci turunda "tek adam rejimini gönderelim" dedi. “Baskılara, Tek Adama, Emek Düşmanlığına Artık Yeter”, “Birinci vazifen sandıkları muhafaza ve müdafaa etmektir” gibi pankartlarla yürüyen ODTÜ Öğrencileri, “ODTÜ yürüyor, mücadele sürüyor”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Kaynak: Haber Merkezi
ODTÜ Öğrencileri'nden gençlere çağrı: Birinci vazifen sandıkları müdafaa etmektir!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna günler kala kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirerek AKP rejimini protesto etti, gençleri sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

“Baskılara, Tek Adama, Emek Düşmanlığına Artık Yeter”, “Birinci vazifen sandıkları muhafaza ve müdafaa etmektir” gibi pankartlarla yürüyen ODTÜ Öğrencileri, “ODTÜ yürüyor, mücadele sürüyor”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

"ARTIK YETER! DİYORUZ"

ODTÜ’lüler, şu açıklamayı yaptı:

“14 Mayıs’ta çeşitli manipülasyonlarla antidemokratik bir şekilde gerçekleştirilen bir seçimden sonra ODTÜ Öğrencileri olarak ikinci seçime gidiyoruz. AKP iktidarı, 21 yıllık iktidarı boyunca birçok antidemokratik uygulamalarda bulunmuş, bizleri yüzlerce hak gaspına uğratmıştır. ODTÜ Öğrencileri olarak bu süreçte birçok kez antidemokratik uygulamalara maruz kaldık ve en temel haklarımız elimizden alındı. Eğitim hakkımızdan barınma hakkımıza, beslenme hakkımızdan ifade ve düşünce özgürlüğümüze kadar birçok yerden baskı altına alındık. Bizlerin bir araya geldiği her alana iktidarın maşası olan rektörlük tarafından çeşitli saldırılar gerçekleştirildi. Topluluklarımızın etkinlikleri yasaklandı ve kısıtlandı. Son gelinen noktada ise rektörlük, ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği’ni deprem bahanesinin arkasına sığınarak engellemeye çalıştı. Bu zamana kadar birçok kez amfilerimizde, yurtlarımızda, topluluklarımızda bunları tartıştık ve bu tespitleri yaptık. Ancak, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Her zaman birlikte olmayı daha da ileri taşıdık ve haklarımız için mücadele ettik.

 Seçimi elindeki bütün imkanlara rağmen kazanamayan AKP ve tek adam iktidarı gösteriyor ki tarihe karışmaları artık çok yakın. Tek adamı göndermek için önümüzde bir seçim daha var. ODTÜ Öğrencileri olarak AKP iktidarı ve onun politikalarını üniversitemizde uygulamaya çalışan rektörlüğün birçok uygulamasına karşı kampüsümüzde sesimizi çıkartmış, bir araya gelmiş kimi zaman ise Türkiye’nin diğer üniversitelerindeki arkadaşlarımızla birlikte hareketin parçası olmuştuk. Bu sebeple, geleceğimizi inşa edecek olan bu gerici ve karanlık politikalara karşı şimdi daha çok birlikte olmanın zamanı.

 İkinci tura kalan seçimlerde, sandıkların güvenliğini de seçimlerin güvenliğini de sağlamak bütün bu sebeplerle birlikte önümüzdeki en acil görevlerdendir. Ne tek adamın özgürlüğümüzü elimizden almasına izin vereceğiz ne de seçimlerin kaderini gerçekleştirilen antidemokratik uygulamalara ve güvensizliğe teslim edeceğiz. Bizler buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz. Seçim ve sandık güvenliğini sağlamak için ODTÜ Öğrencileri ile müşahit olmaya çağırıyoruz. Bizleri karanlığa mahkûm edenler tarihin tozlu sayfalarına gömülecek. Seçim sonuçları ne olursa olsun taleplerimizi haykırmak, tek adam ve iktidarını göndermek, özgür yarınlara uyanmak için mücadeleden vazgeçmiyoruz.”