ODTÜ Rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin için öğrencilere ikinci bir teklif yaptı. Teklifte, şenliğin her zamanki yeri olan “’Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağı ifade edildi. ODTÜ Rektörlüğü, Haluk Levent ve Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ile görüşmelerinin ardından maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin sanatçılardan gelen […]

ODTÜ Rektörlüğü’nden ikinci şenlik teklifi: Devrim Stadyumu yine yok!

ODTÜ Rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin için öğrencilere ikinci bir teklif yaptı. Teklifte, şenliğin her zamanki yeri olan “’Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağı ifade edildi.

ODTÜ Rektörlüğü, Haluk Levent ve Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ile görüşmelerinin ardından maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını duyurdu. Fakat şenliğin her zamanki yeri olan “’Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağını söylemesi tepki çekti. Öğrenciler bu duruma, “Kendi istedikleri şenliği yapmaya çalışmaya çalışıyorlar. Oldu bitti ile irademizi hiçe sayıyorlar” diye tepki gösterdi.

HALUK LEVENT YAŞANANLARI BİRGÜN’E ANLATTI

Bugün Rektörlük ile bir görüşme yapan Haluk Levent, toplantıda yaşananları BirGün’e anlattı. Levent, yönetimin, şenliklerin Devrim Stadyumu’nda yapılmasını kabul etmediğini, idari sıkıntılar olduğunu ifade etti.

Levent’in açıklamaları şöyle:

“Birçok konuda uzlaşma sağlandı. Öğrencilere daha önce ‘tek sahnede tek gün yapılsın’ denen şenliğin 3 güne çıkarılarak değişik sahnelerde yapılması sağlandı. Birçok konuda görüş birliği var. Bir konuda anlaşma sağlanamadı. Rektörlük şenliğin yapılacağını belirtti. Ekonomik olarak sıkıntı olmadığını, yanlış anlaşıldıklarını ifade ettiler. Sıkıntının idari olduğunu söylediler.”

“‘Konser sahnesinin KKM’ye kurulmasını istiyoruz’ diyor rektörlük. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da konserinin iptal edildiğini, o stadyumun konserlere açılmayacağını söylüyor. Öğrenciler de “bu şekilde kabul edemeyiz” diyor. ODTÜ Rektörlüğü, Devrim stadyumunu bu konserlere açmayacağını söyledi. Geçen yıldan itibaren, konserlerden sonra etrafın çok kirli olması, bölgenin temizlenememesi, konser günü ve akşamında gerekli olan idari güvenliğin, prosedürün sağlanamaması gerekçeleri ve bunun gibi birçok sebep ilettiler. İki tarafla da oturduk, bir ODTÜ’lü olarak oturdum. Elimden geleni yapmaya çalıştım, bir konuda uzlaşamadan ayrıldım. Şenlik yapılacak, ama durumlar böyle.

“Öğrenciler bana teşekkür ettiler ama biz bu konuda onu kabul edemeyiz dediler. Tekrar rektörlükle görüşeceklerini ve stadyumda yapılması için yoğun çaba harcayacaklarını dile getirdiler. Eğer böyle bir ihtiyaç var ise gelebiliriz dedim. ‘Öncelikle bizim şenliğin kendi içindeki fiziki durumunu halletmemiz gerekiyor’ dediler. Sorunun idari olduğunu düşünüyorum.”

NE OLMUŞTU?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) her yıl düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği iptal etmişti. Rektörlük iptal edilen şenlik ile ilgili olarak, “Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33’üncü Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız” açıklamasını yapmıştı.

Rektörlüğün açıklamasının ardından Twitter üzerinden #ŞenliğineSahipÇık kampanyası başlatılmış ve birçok sanatçı şenliğe destek vermeye hazır olduklarını vurgulamıştı.