ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ Bahar Şenlikleri’nin iptal edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada kendisiyle çelişti. Kök, öğrencilerle Devrim Stadı konusunda anlaştıklarını iddia etse de, Rektörlüğün öğrencilere etkinlik için KKM Otopark alanı önerdiği ortaya çıktı. ODTÜ Rektörü Kök, bahar şenliklerinin iptal edilmesiyle ilgili olarak Sözcü gazetesine “Biz UGT’li (Uluslararası Gençlik Topluluğu) öğrencilerle Devrim Stadı […]

ODTÜ Rektörü “Ne istedilerse verdik” dedi ama öğrencilerin haberi yok

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ Bahar Şenlikleri’nin iptal edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada kendisiyle çelişti. Kök, öğrencilerle Devrim Stadı konusunda anlaştıklarını iddia etse de, Rektörlüğün öğrencilere etkinlik için KKM Otopark alanı önerdiği ortaya çıktı.

ODTÜ Rektörü Kök, bahar şenliklerinin iptal edilmesiyle ilgili olarak Sözcü gazetesine “Biz UGT’li (Uluslararası Gençlik Topluluğu) öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, aşırı sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler” dedi.

Fakat Rektörlük tarafından ODTÜ öğrencilerine şenliğin iptali ile ilgili 3 gün önce atılan bilgilendirme mailinde açıkça, etkinliğin KKM’de saat 22:00’a kadar yapılacağı yazıyor. Mesajda, “KKM salonlarının mesai saatleri içinde topluluk stantları ve etkinlikleri için kullanımı, otopark alanında Rektörlük olanakları ile kurulacak sahnede müzik topluluklarının sahne alması, Avusturya Elçiliği katkıları ile Avusturya’dan gelecek sanatçıların konseri, uluslararası öğrenci standlarının kurulması ve kermes talebinde bulunan toplulukların hazırlayacakları stantları içerdiği” bilgisi yer alıyor.