Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, birçok hizmet için gerekli olan üretimi taşeron şirketlerden karşılamak yerine kendi bünyesine aldı. Belediyenin bu çalışmalar sayesinden milyonlarca lira tasarruf ettiği belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi, kendi kaynaklarıyla yaptığı çalışmalarla milyonlarca lira tasarruf etti

Odunpazarı Belediyesi, öz kaynaklarını kullanarak boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırıyor. 19 mahallede 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan belediye, tarım arazilerinden 650 dekarlık alana Tarım ve Kredi Kooperatifi ile yapılan anlaşma neticesinde tohumluk arpa ekti.

Kamu kaynaklarını doğru ve etkili kullanmak adına gerçekleştirdiği çalışmalarla milyonlarca lira tasarruf eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşın vergileri ile sağlanan kaynağın daha çok hizmete dönüşmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra aracı ve taşeronlarla yaptığı birçok hizmeti kendi kaynaklarıyla elde eden Belediye; hizmette tasarruf etmeden, gerek bütçe gerekse personelin verimli kullanımı ile maliyeti düşük ama kaliteli ürünleri, kendi tesislerinde üretiyor.

VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Odunpazarı Belediyesi, öz kaynaklarını kullanarak boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırıyor. 19 mahallede 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan belediye, tarım arazilerinden 650 dekarlık alana Tarım ve Kredi Kooperatifi ile yapılan anlaşma neticesinde tohumluk arpa ekti. Geriye kalan 160 dekarlık alana ise yulaf ve nohut ekilecek. Söz konusu tarım alanlarında üretilen nohutlar ise Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Aşevi ve Halk Market’te ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilecek.

185 ARAÇLIK DEV FİLO

Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye başkanı seçildiğinde belediyenin araçları (iş makineleri, çöp kamyonları, otobüsleri, binek araçları) kiralama yöntemiyle temin ediliyordu. Nisan 2014’ten bu yana 185 araçlık bir filo kuruldu. Birkaç yılda ödenecek kira paralarıyla Odunpazarı'na 185 adet araç kazandırıldı. Odunpazarı Belediyesi, bu araçların tamir ve bakım masraflarını en aza indirmek için Ulaşım Hizmetleri Şantiyesinde yer alan Araç Bakım Atölyeleri açtı. Tüm araçların bakımı, akaryakıt ikmali burada yapılıyor. Bu şekilde hem zaman hem de kaynak tasarrufu sağlanıyor.

odunpazari-belediyesi-kendi-kaynaklariyla-yaptigi-calismalarla-milyonlarca-lira-tasarruf-etti-816259-1.

KENDİ KİLİT TAŞINI ÜRETEN BELEDİYE

Alpu Belediyesi’nin atıl durumda bulunan Beton Taş Kilit Taş Üretim Tesisi’ni Eskişehir’e taşıyan Odunpazarı Belediyesi, hem kendi hem de Alpu Belediyesi’nin kilit taşı ihtiyacını karşılıyor. Odunpazarı Belediyesi, sokak ve caddelere monte ettiği dubaları da kendisi üretiyor. Fen İşleri Atölyelerin üretilen dubalar, piyasanın 3’te biri fiyatına mal ediliyor.

odunpazari-belediyesi-kendi-kaynaklariyla-yaptigi-calismalarla-milyonlarca-lira-tasarruf-etti-816260-1.

ODUNPAZARI KENDİ ÇİÇEKLERİNİ ÜRETİYOR

Odunpazarı Belediyesi’nin tasarruf ettiği projelerden biri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü seraları. Büyükdere Mahallesi’nde bulunan serada yetiştirilen çiçekler, adeta tüm Eskişehir'i renklendiriyor.

odunpazari-belediyesi-kendi-kaynaklariyla-yaptigi-calismalarla-milyonlarca-lira-tasarruf-etti-816261-1.

SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİM TESİSİ

Odunpazarı Belediyesi tarafından kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçilmesi için hazırlanan Solucan Gübresi Üretim Tesisleri’nde yüzde 100 organik gübre olan solucan gübresi üretiliyor. Üretim Tesislerinde elde edilen solucan gübreleri, Odunpazarı Belediyesi’nin sera, park ve bahçeleri başta olmak üzere tüm yeşil alanlarında kullanılıyor.

BALLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

Akpınar Mahallesi’nde 35 dönümlük bir alan üzerine kurulan Arıköy’de, arıcılık için gerekli olan botanik bilgisinden, temel ve ileri düzey arıcılığa, kovan bilgisinden pazarlama stratejilerine kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim veriliyor. Arıköy’den elde edilen ballar, Halk Market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

SANKİ MOBİLYA FABRİKASI

Park ve Bahçeler Atölyelerini fabrika gibi işler hale geldi. Odunpazarı Belediyesi, çocuk oyun alanları haricinde tüm kent mobilyaları, kütüphaneler, büro mobilyaları, dolaplar, raflar, sanat eserleri, tiyatro dekoru, kamelyalar ve büstleri dışarıdan almak yerine kendisi üretiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü heykel atölyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten Nazım Hikmet Ran’a birçok devlet adamı, şair ve yazarın büstlerini yapıyor.

HEDİYE CAM OBJELER CAM ATÖLYESİNDEN

Odunpazarı Belediyesi, belediyeye ziyarete gelen misafirlerine ya da Başkan Kurt’un ziyaretleri sırasında hediye ettiği cam objeleri de kendisi üretiyor. Birbirinden güzel cam objeler, Odunpazarı Belediyesi Cam Atölyelerinde belediyenin cam sanatçıları tarafından üretiliyor.

(ANKA)