Trabzon Of’ta yapılacak millet bahçesi için çok sayıda bina yıkılacak. Yıkım için acele kamulaştırma kararı alındı. Esnaf, “AKP’li Belediye Başkanı’nın akrabalarına ait binalar kamulaştırılacak alanın dışında tutuldu” iddiasında bulundu

Of’ta millet bahçesi yıkımı

İSMAİL ARI

Trabzon’da millet bahçesi yapımı için bina ve dükkânlar yıkılacak. Of Millet Bahçesi Projesi için 4 Ekim’de acele kamulaştırılma kararı alındı. Kamulaştırma kararıyla birlikte cami lojmanı da dahil olmak üzere çok sayıda binanın yıkılacağı belirtildi. Yıkılacak binalarda bulunan 120 dükkânın sahibi ve kiracısı olan esnaf, yıkım kararına tepki gösterdi. BirGün’e konuşan yurttaşlar, “AKP’li Belediye Başkanı'nın akrabalarına ait binalar kamulaştırma alanı dışında tutuldu” dedi.


AKRABALARININ BİNALARI YIKILMIYOR

Projeye ve kamulaştırma kararının gerekçesine ilişkin bilgi alamadıklarını aktaran esnaf Mahmut Bakkal, şöyle konuştu: “Belediye başkanı’nın akrabalarına ait binalar yıkılmıyor. Yıkacaksan kendi akrabalarına ait binaları da yık. Bu projeyle mağdur olan mazlum halk oldu. Belediye başkanı bu kamulaştırma kararı için, ‘siz bana 50 yıl dua edeceksiniz’ dedi. Biz de ‘mağdur olduktan sonra altın kaplı dükkân versen bize ne’ dedik. Trabzon Valisi’nin projeden haberi yok, esnaf tedirgin ve uyuyamıyor. Bizim tarihimize dokunmasınlar.”

Of’un en eski ve tarihi sokaklarının yok edileceğini belirten esnaf Tevfik Fikret Cevahiroğlu ise konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi: “Kamulaştırma alanı 3 bin 800 metrekareden oluşuyor. Yıkılacak alan içerisinde tarihi binalar da var. Yaklaşık 3 bin 500 kişiye hitap eden bir çalışma alanı. Bu alanda 670’e yakın çalışan var. Birçok insanın geçim sağladığı bir yer. Esnaf arkadaşlarla beraber dava açtık.”

Millet bahçesinin başka bir alana yapılabileceğini vurgulayan Cevahiroğlu, şunları anlattı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekip gönderdi ve gelen ekip duruma şaşırdı. Bize çok para verseler bile bu kadar esnafın yeni dükkân alacağı veya gidebileceği bir yer yok. Burası küçük bir yer ve bu dükkânlar bize dede yadigârı.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.