Suruç katliamında hayatını kaybeden Evrim Deniz Erol’un annesi, Besra Erol’a oğlunun cenazesinde yaptığı konuşmadan dolayı 7 yıl 6 ay ceza verildi. Erol, hükümle birlikte tutukladı. 20 Temmuz 2015 tarihinde, IŞİD’in Suruç Amara Kültür Merkezi’ne düzenlediği ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Muş’a 3 cenaze gitti. Bunlardan biri Evrim Deniz Erol’a aitti. ‘Annelerden korkuyorlar’ […]

Oğlunun cenazesinde konuştu, tutuklandı

Suruç katliamında hayatını kaybeden Evrim Deniz Erol’un annesi, Besra Erol’a oğlunun cenazesinde yaptığı konuşmadan dolayı 7 yıl 6 ay ceza verildi.

Erol, hükümle birlikte tutukladı. 20 Temmuz 2015 tarihinde, IŞİD’in Suruç Amara Kültür Merkezi’ne düzenlediği ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Muş’a 3 cenaze gitti. Bunlardan biri Evrim Deniz Erol’a aitti.

‘Annelerden korkuyorlar’

Erol’un annesi cenazede şu ifadeleri kullanmıştı: “Gitme dedim, gitti. Ne yazık ki bırakmadılar. Çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Emine Erdoğan’a sesleniyordum. Gençler ölürken, nasıl böyle rahat yaşayabiliyorsunuz, vicdanınız nasıl elveriyor? ‘Müslümanız’ diyorsunuz ama… Vicdanı olan Müslümandır. Kürt, Türk, Alevi, Çerkez, Zaza olsun; insan olsun bizim açımızdan birdir. HVallahi annelerden korkuyorlar, bizim cenazelerimizden korkuyorlar…”

İşte Besra Erol’un 7 yılın üzerinde ceza almasına neden olan 2 basın açıklamasından biri buydu. Erol, 20 Ağustos 2016’da yine Antep Düğün Katliamı sonrası da bir basın açıklamasına katılmakla suçlandı. HDP Parti Meclisi üyesi Zahide Besi ile görüşmesi bile ‘suç’ için mahkemeye sunulan deliller arasında yer aldı.

Polis, ‘İşte sonun geldi’ dedi

Besra Erol’un oğlu Aram Erol, annesinin tutuklanmasını şöyle değerlendirdi: “Özellikle Suruç katliamından sonra ailemizi hedefe koydular. Suruç katliamından hemen sonra davalar açıldı. 1 yıl önce annemi gözaltına alan polislerden biri, tutuklandıktan sonra, ‘İşte nihayetin geldi’ dedi. Annem engelli bir kız kardeşimin bakımını üstleniyordu. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız.”

Muş Baro Başkanı Abdülbaki Çelebi ise şöyle konuştu: “Bizim açımızdan dava bile açılmaması gerekirdi. ‘2 basın açıklaması’ ve ‘bir taziye ile ilgili bilgi sorulması için aranmak” terör suçu sayıldı. Müvekkilimiz, normal hukuk devletinde propaganda bile sayılması imkânsız bu suçlar gerekçe gösterilerek, 7 yıl 6 yıl ceza verilerek, hükümle birlikte tutuklandı.”