Orman Genel Müdürlüğü, yangın gönüllüsü eğitimi almayan yurttaşlara uyarıda bulunarak, "Yangın gönüllüsü eğitimi almamış vatandaşlarımızın yangın bölgelerine girmemesi, yasal bir zemini bulunmayan gönüllü hareketleri ile yangına müdahalede bulunmamaları önemle duyurulur" açıklamasını yaptı.

OGM'den yangın gönüllüsü eğitimi almayan yurttaşlara uyarı: Yangın alanlarına girmeyin

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman yangınları ile mücadelede, yangın gönüllüsü eğitimi almamış yurttaşların yangın alanlarına girmemesi konusunda uyarı yaptı.

OGM'nin Twitter hesabından, orman yangınlarına ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Orman yangınlarıyla mücadelede, yurttaşların yardım etme duyarlılığının anlayışla karşılandığını belirtilen açıklamada, yangın gönüllüsü eğitimi almayanların yangın alanlarına girmesi ve müdahalesinin hayati riskler barındırdığı vurgulandı.

Bu tip davranışların, mücadelenin sürdürülebilirliğini olumsuz etkilediğine ve yurttaşların can güvenliğini riske attığına işaret edilen açıklamada, "Yangın gönüllüsü eğitimi almamış vatandaşlarımızın yangın bölgelerine girmemesi, yasal bir zemini bulunmayan gönüllü hareketleri ile yangına müdahalede bulunmamaları önemle duyurulur" ifadesi kullanıldı.