ÜNİAR tarafından yapılan araştırma kapsamında, Türkiye’de öğrenci dostu şehirler belirlendi. Araştırmada öğrencilerin Aydın’dan üst düzeyde memnuniyet duydukları ortaya çıktı

Öğrenci dostu şehir: Aydın

BİRGÜN İZMİR

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin yoğun ilgisini gören, “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” araştırmasının 2019 yılı raporu paylaşıldı. Bu alanda ilk sırayı Eskişehir alırken onu Aydın ve Antalya takip etti. Aynı araştırmada öğrencilerin okudukları üniversiteden memnuniyet sıralamasında ise Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 123 devlet üniversitesi arasında 46. sırada yer aldı.

45 ŞEHİRDE ÖĞRENCİLER MUTSUZ

Yapılan araştırmada Türkiye’de öğrencilerin öğrenim gördükleri sadece 26 şehirden memnuniyet hissettikleri tespit edildi. Buna karşın 45 şehrin öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olmadığı, öğrencilerin bu şehirlerden ve halkından ciddi anlamda memnuniyetsizliğinin söz konusu olduğu belirlendi. En yüksek ve ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler sırasıyla Afyonkarahisar, Aksaray, Çankırı, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Bitlis, Kilis, Muş, Yozgat, Şırnak, Bingöl ve Hakkari olarak kayıtlara geçti. Genel anlamda üniversitede okuyan öğrencilerin öğrenim gördükleri şehirlerden memnuniyet oranı yüzde 63’te kaldı.

AYDIN İLK 3 ŞEHİRDEN BİRİ

Yapılan araştırmada kente yaşayan öğrencileri memnun eden az sayıdaki şehirlerin başında Eskişehir gelirken, ikinci sırada Aydın yer alıyor. Üçüncü sırada ise Antalya bulunuyor. Araştırmaya yapan kuruluşça Eskişehir, Aydın ve Antalya ülkenin öğrenci başkentleri ilan edilirken, bu üç ili Çanakkale, Bursa, Muğla, Tekirdağ, Edirne ve Ankara takip etti. Araştırma sonuçlarını öğrencilerin okulda geçirdikleri zaman dışında sosyal yaşantının, toplu ulaşımın, şehirdeki yerli halk ile ilişkilerin etkilediği vurgulandı.

“İNSANLARIN HAYATINA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Öğrencilerin Aydın’dan memnun olmasının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz Aydın’da yaşayan insanların hayatına dokunmak için şehirdeki parkları özel işletmelerden alıp, kendimiz işletiyoruz. Plajlarımızı kendimiz işletiyoruz. Toplu ulaşım konusunda çok ciddi adımlar attık. Öğrencilerimiz eğitimlerinden arda kalan zamanlarında tek araçla ister Kuşadası’na, ister Didim’e ya da Arapapıştı Kanyonu’na gidip farklı bir gün geçirebiliyor. Kısacası Aydın’da yaşayan herkesin bir şekilde hayatına dokunarak onları memnun etmenin gayreti içindeyiz. Öğrencilerimizin Aydın’dan memnun kalması bizlerin doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.