Öğrenciler 'rektör katılıyor' diye sempozyuma alınmadı, güvenlik saldırdı!

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen Mektebi Mülkiye Sempozyumu'na Rektör Erkan İbiş'in katılımı nedeniyle üniversiteliler alınmadı.

Sempozyuma girmek isteyen öğrencilere güvenlik saldırdı.

Öğrenciler, güvenlik görevlilerinin saldırılarına tepki gösterdi.

Güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırı anı şöyle görüntülendi:

ÖĞRENCİLERE FAŞİST SALDIRI

Sempozyuma alınmayan öğrencilere güvenlik görevlilerinin ardından faşist gruplarca da saldırı düzenlendi. Ayrıca faşist grupların saldırılarına güvenlik görevlileri tarafından geç müdahele edildiği belirtildi.

Uğradıkları saldırıyla ilgili açıklama yapan öğrenciler, "Bugün de gördünüz burada hiçbir şey yokken bir anda toplanıp arkadaşlarımıza saldırdılar. Güvenlik görevlilerinin ne kadar geç geldiğine şahit oldunuz. Kapının önünde bekleyen polisin ne kadar geç geldiğine siz de şahitsiniz. Bu okulu savunmak hepimizin boynunun borcu" şeklinde konuştu.

Faşist saldırıyı püskürten Ankara Üniversitesi öğrencileri, "Cebeci Faşizme Mezar Olacak!" sloganları ile okulda bekleyişini sürdürüyor.

ÖĞRENCİLER SALDIRI ANINI ANLATTI

Ankara Üniversitesi öğrencileri uğradıkları faşist saldırı ile ilgili BirGün'e konuştu.

Öğrencilerden Erva Gün, uğradıkları faşist saldırıya güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilmediğini belirtti.

Gün, "Sempozyuma katılmak istedik ancak bizi içeri almadılar. Bizler de giriş kapısını kapattık, bu sürede güvenlik görevlileriyle arbede yaşadık. Bize saldırdılar bir iki saat sonra ise faşist grubun saldırısna uğradık. Güvenlik görevlileri faşist gruba müdahale etmedi" dedi.

Konuyla ilgili konuşan bir başka öğrenci Leyla Mavili de güvenlik görevlilerinin öğrenci nefretiyle kendilerine saldırdığına dikkat çekti.

Mavili, "Kimliğimizi gösterdiğimiz halde içeri alınmadık, bizi hedef gösterdiler. Sempozyuma katılmak istedik ama içeri almamakta direndiler. Öğrenci nefretiyle saldırdılar. Arka bahçede de faşist grubun saldırısına uğradık. Bir erkek arkadaşımızın yanına gelip saldırdılar. Müdahale etmek istedim, beni de tekmeleyerek yere düşürdüler. Okuldan çıkmak istediğimizde ise hem polis hem de faşist grup tarafından tehdit edildik" şeklinde konuştu.