İstanbul KYK İl Binası önünde bir araya gelen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun her ay düzenli yaptığı öğrenim kredisi ödemelerini bu ay yapmadığı iddiasına ilişkin, "Zaten verilen burs ve krediler ile geçinemezken, bir sabah uyandığımızda aldığımız bursların, kredilerin hiç bir bilgilendirme yapılmadan kesildiğini gördük" açıklamasını yaptı

Öğrenciler tepki gösterdi: Burs ve kredilerimiz neden kesildi?

ARDA ÖZARDA

Öğrenci Faaliyeti’nden öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu her ay düzenli yaptığı öğrenim kredisi ödemelerini bu ay yapmadığı ve birçok öğrencinin kredi ödemesini bildirimsiz sonlandırıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı. İstanbul KYK İl Binası önünde yapılan açıklamada öğrenciler, banka kartlarını yere atarak tepki gösterdi.

Öğrenci Faaliyeti adına açıklamayı okuyan öğrenci, her geçen gün geleceklerinden daha korkar hale geldiğini söyledi. Öğrenci, “Biz öğrenciler, üniversiteye başladığımızdan itibaren bize verilen burs ve kredilerle geçinemediğimiz için çeşitli işlerde çalışmak zorunda bırakıldık. Sıra arkadaşlarımız, geçinebilmek için çalıştıkları işlerde iş cinayetleri ile yaşamını yitirdi. Öğrencileri borç batağına sürükleyip, geçinebilmek için çalışmak zorunda bırakanlar gittikçe zenginleşirken; öğrenciler her geçen gün geleceksizlik ve geçim derdi ile daha fazla boğuşuyor. Zaten verilen burs ve krediler ile geçinemezken, bir sabah uyandığımızda aldığımız bursların, kredilerin hiç bir bilgilendirme yapılmadan kesildiğini gördük” dedi.

“GELECEĞİMİZİ KURTARMAK İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Borçlarından dolayı kullanamadığımız, şimdi de öğrencilere haber vermeden burslarını ve kredilerini kestiğiniz bu kartları kapınızın önüne atıyoruz. Bir sıra arkadaşımız daha iş cinayetinde hayatını kaybetmesin, öğrenciler geçim derdi ile boğuşmasın diye; Bizden çaldığınız geleceğimizi ve bize borçlu olduğunuz bir hayatı kendi ellerimizle var etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz!”