Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Taşımalı sistemin ihalesi yapılmadığı için çocuklar bu sabah okula mesafe kuralları olmadan tek bir araçla gitmek zorunda kaldı.

Öğrenciler virüsle kol kola okula

Berkay SAĞOL

Eğitim emekçileri ve veliler, yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması için yeterli önlemlerin alınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarsa da öğrenciler, birçok eksikle okula başladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı Ayasofya paylaşımı ve Lozan Antlaşmasını hedef alan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın icraatlarına bir yenisi daha eklendi.

İzmir’in Bergama ilçesinde taşıma ve yemek ihalesi yapılmadığı için Bergama’da çocuklar bu sabah mesafe tedbirleri olmadan Tekkedere Köyü’nden tek bir araçla Yenikent Mahallesi’ndeki okula gitmek zorunda kaldı. Kiraz’ın birçok köyün taşıma ve yemek ihalesini yapamadığı öğrenildi. Dezavantajlı köylerde yaşayan çocuklar, hem taşıma sisteminden hem de yemek imkanından faydalanamıyor.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bergama Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Bu konu hakkında birçok kez açıklama yaptık ve yetkililerle görüştük. Hatta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek kendisinden söz aldık. Ancak geldiğimiz noktada çocukların 3 dönem aradan sonra okula başladığı bugün, hiçbir sözün tutulmadığını gördük. Köylerde yaşayanlar, dezavantajlı olanlar ve maddi imkanı yetersiz olan çocuklar mağdur ediliyor. Çocuklar kendi imkânları ile bir eşya gibi evden okula, okuldan eve taşınıyorlar” denildi.

ogrenciler-virusle-kol-kola-okula-918511-1.