Dersim’de günlerdir kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürüyor. Kendisiyle son görüşen kişi olan Abarakov’un, gözetim altında olduğu belirtilirken öte yandan Munzur Üniversitesi öğrencileri Doku için eylem yaptı

Öğrencilerden Gülistan için oturma eylemi

HABER MERKEZİ

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 9 gündür haber alınamıyor. Vali ile görüşen aile, zanlı Zainal Abarakov’un yurtdışı çıkışına önlem amacıyla gözetim altında tutulduğunu belirtti.

Günlerdir kendisinden haber alınamayan Çocuk Gelişimi 2’inci sınıf öğrencisi Gülistan Doku için arama çalışmaları sürdürülürken, Vali Tuncay Sonel’le görüşen aile, zanlı Zainal Abarakov’un yurtdışı çıkışına önlem amacıyla gözetim altında tutulduğunu aktardı.

Kendisinden 9 gündür haber alınamayan Doku için bir yandan arama çalışmaları sürerken, bir yandan da akıbetinin açıklanması ve arama çalışmalarının her yerde yürütülmesi talebiyle eylemler yapılıyor.

Günlerdir baraj gölünde yürütülen çalışmaların yüzde 95’i tamamlanırken, AFAD ve Jandarmanın yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma ve Deniz Kuvvetleri’nden özel bir ekip Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile arama çalışmalarına katıldı. Buna rağmen barajda Doku’ya ait herhangi bir ize ulaşılamadı. Ancak alınan bilgilere göre, Vali Tuncay Sonel’in arama çalışmalarının baraj gölünde sürmesini istediği belirtildi. Baraj gölünün yanı sıra bugünden itibaren Dinar Köprü kıyısı ve üniversite çevresindeki kırsal kesimlerde aramalar başlatıldı.

Validen açıklama

Doku’nun en son görüştüğü tespit edilen Zainal Abarakov’un yurtdışına kaçtığı yönündeki iddialar üzerine Doku ailesi, Vali Sonel ve emniyet müdürüyle görüştü. Bu görüşmede aileden edinilen bilgilere göre Vali Sonel’in kendilerine Abarakov’un yurtdışına kaçmadığını, yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alamadıklarını ve şu anda gözetimleri altında olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi.

‘Rektör istifa’

Munzur Üniversitesi öğrencileri, Doku için okulda eylem yaptı.

‘Gülistan Doku nerede’ pankartının açıldığı eylemde sık sık ‘Gülistan Doku yalnız değildir’, ‘Munzur uyuma Gülistan’a sahip çık’, ‘Hepimiz birer

Gülistan’ız’ sloganları atıldı.

Rektörlüğün önünde gerçekleşen eyleme Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek gelerek öğrencilerle konuşmak istedi. Okulda tacizle suçlanan ve hakkında birçok iddia gündeme getirilen Bilgi İşlem Daire Başkanı Cem Tekinoğlu’ndan söz edilmesi üzerine Rektör İpek, eylem alanını terk etti. Öğrenciler rektörü yuhalayarak, “Rektör istifa” sloganları attı.

Oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, “Gülistan bulunana kadar alanlarda olacağız” diyerek eylemi sonlandırdılar.

cukurda-defineci-avi-540867-1.