Öğrencilerden Rektörlük önünde yataklı protesto

HABER MERKEZİ

Koç Üniversitesi'nde yurt koşullarını protesto eden öğrenciler kendilerinden habersiz şekilde odalara eklenen fazladan yatakları rektörlük önüne getirerek eylem yaptı.

Sendika.org'da yer alan habere göre Koç Üniversiteliler Dayanışması, yurt yerleştirme sonuçlarında çıkan iki kişilik odaların niteliksiz olduğunu ve ranzalı odalarda barınmak istemediklerini söyledi. Üniversite yönetiminin kendilerinin haberi olmadan odalarda değişiklik yaptığını ifade eden öğrenciler, izinsiz eklenen yatakları rektörlük önüne getirerek eylem düzenledi.

Rektörlük binası önünde açıklama yapan öğrenciler, geçen sene de 300 öğrenciye yurt çıkmadığını ve iki hafta boyunca yurt sorununun giderilmesi için mücadele etmelerine rağmen yetkililerin bu konuda hiçbir adım atmadığını hatırlattı.

Lisansüstü öğrencileri de üniversite yönetiminin kendilerini pazartesi günü yurttan çıkarma tehdidine karşı duracaklarını söyledi. Yetkilileri bu konuda çözüm sunmaya çağıran öğrenciler, talepleri karşılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Koç Üniversitesi Rektörlüğü, derslerin başlamasına kısa süre kala üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin okulun yurdunda kalamayacağını açıklamıştı. Alınan karara tepki gösteren öğrenciler, üniversite yönetiminin karardan geri adım atması üzerine barınma haklarını tekrardan kazanmıştı.