‘Geri Alalım’ sloganıyla bir kampanya başlatan öğrenciler, ders notlarına ulaşmakta zorluk çekenler için dayanışma çağrısında bulunuyor. Kampanya kapsamında kurulan ‘not dayanışma ağı’ ile ders notları ve kitap PDF’leri paylaşıma açıldı

Öğrencilerden salgın günlerinde not dayanışması

Öğrenciler koronavirüs günlerinde not dayanışması yapıyor. Geri Alalım diyen öğrenciler, dirseklerimiztemasetsin@gmail.com adresine gelen ders notları ve kitap PDF’lerini Google Classroom uygulaması aracılığıyla paylaşıma açtı.

Öğrenciler başlattıkları kampanyayla ilgili yaptıkları açıklamada, ülkedeki ekonomik krizin hayatlarını gelecek kaygısıyla kuşattığını vurguladı.

Pandemi nedeniyle geçim sıkıntısının arttığını aktaran öğrenciler yaptıkları açıklamada şöyle dedi:

‘’YÖK ve MEB tarafından öğrencilere eğitimlerini sürdürmekte yeterli imkânları sunmadı, sorunlarımıza çözüm olarak okulumuzu dondurmamız alternatif olarak gösterildi, turizm bakanının ‘rica’sıyla sınav tarihi erken bir vakte çekildi. İşin özü tüm dünyayı saran bu kriz döneminde iktidarın faturayı ilk kestiği kesim yine emekçiler, kadınlar, öğrenciler oldu.

DİRSEK TEMASI

Memleketin farklı köşelerinde kimimiz hala işe gitmek zorunda, kimimiz meslek liselerinde güvencesiz koşullarda stajlarımıza devam ediyor, kimimiz uzaktan eğitime erişemiyor, ders notlarını bulmakta güçlük çekiyor.

Her koşulda dayanışabileceğimize, birbirimize umut olacağımıza olan inancımızla çağrımızı memleketin pek çok yerinde türlü sıkıntılarla boğuşan tüm arkadaşlarımıza yapıyoruz.

Bu çağrıyı yan yana olmadan da dirsek teması içerisinde olabileceğimizi öğrendiğimiz bugünlerde evlerden evlere, şehirlerden şehirlere yapıyoruz.’’

Not dayanışma ağına Google Classroom uygulaması kullanılarak şu kodlarla ulaşılabilir:

>> Sosyal Bilimler: u7al6ea

>> Mühendislik: f6svjge

>> Sağlık: lrypll2

>> İletişim: nmhfgvh

>> Hukuk: dpmweht

>> Lise / YKS: 7qwwov3

>> Toplumsal Cinsiyet: tjp32op

>> Kültür – Sanat: zibpihr

>> İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: xbcvht4

>> Sosyal Bilimler Fakültesi: morfpxd