Öğrencilerden üniversite zammına tepki

Anıl ATAŞ

Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ), enflasyon oranının yüzde 11,84 olarak duyurulmasına karşın önümüzdeki öğretim yılı okul ücretlerine yüzde 19 oranında zam uyguladı. Duruma tepkili olan öğrenciler, sosyal medya üzerinden başlattıkları çalışma ile tepkilerini dile getirdi.

Öğrencilerin BAÜ Öğrenci Dayanışması imzasıyla yayımladığı açıklamada, “Son altı yıl içerisinde okul ücretini neredeyse yüzde 100 artıran BAÜ, geçtiğimiz yıl reklam giderlerine 16 milyon TL gibi uçuk bir rakam ayırmıştır. Reklam bütçesi ve üniversitenin kısıtlı fiziki imkanları düşünüldüğünde üniversitenin öz kaynaklarıyla yaptığı araştırmalara ayırdığı 2 milyonluk bütçe gülünç kalmaktadır. Yapılan zamlar kabul edilebilir değildir ve derhal geri alınmalıdır” ifadeleri yer aldı.

“Öğrencilerden aldığı okul ücretlerini okulun eğitim kalitesini yükseltmek ve fiziki imkanlarını iyileştirmek yerine reklama akıtan BAÜ, bunu yapabilme cüretini öğrencilerin temsiliyetini alabilecek bir yapının olmamasından almıştır” diyen öğrenciler, Öğrenci Konseyi seçimlerinin dört sene önce YÖK tarafından kaldırıldığını ve öğrencilerin temsil edilme haklarının ellerinden alındığının altını çizerek, “Öğrencilerin ayağa kalkıp kendi temsiliyetlerini tekrar ellerine alma vakti gelmiştir” açıklamasında bulundu. Öğrenciler, “Yapılan zamlar geri çekilene ve öğrenciler bütün ellerinden alınan haklarını geri kazanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamayı sonlandırdı.