Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze sınav kararına karşı çıkan liseliler, “Bizi online eğitime mecbur bırakırken tedbirler dahilinde yetkililerin çocukları dershanelerde eğitim görmeye devam etti. Böyle bir haksızlık varken bize dayatılan bu sınavların iptal olmasını istiyoruz” dedi.

Öğrencilerden yüz yüze sınav isyanı

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs pandemisi nedeniyle çevrim içi olarak verilen eğitimin sınavlarının yüz yüze yapılacağını açıkladı. Öğrenciler buna itiraz etti ancak bakanlığa seslerini duyuramadılar. Öğrenciler şimdi sosyal medyada kampanya başlattı ve Bakan Ziya Selçuk’a seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bakan Ziya Selçuk ise yüz yüze sınavla ilgili yaptığı açıklamada, “"Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik" dedi. Buna karşın öğrencilerin ve velilerin endişeleri sürüyor.

‘ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI NOTLA DEĞERLENDİRİLEMEZ’

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der), yüz yüze sınavın iptal edilmesi çağrısında bulunarak, şunları belirtti:

"Sorumluluğu sınavlar değil, çocuklarımızın eğitimden kopuşunu engelleyen, devamlılığını sağlayan ve salgında psikolojilerini güçlü tutan önlemleri almak; uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın internet erişimi ve cihaz sorununu acilen ücretsiz karşılamak, gereksinimi olan tüm çocuklara düzenli maddi eğitim desteği vermektir. Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarısı notla değerlendirilemez. Sınavların ertelenmesi de sorunu çözmez, eşitsizlikleri ortadan kaldırmaz. Sınavlar uygulanmamalı, iptal edilmelidir. MEB bir an önce sınavların iptal edildiğini açıklamalıdır, açıklamak zorundadır."

‘SINAVSIZ EĞİTİM İSTİYORUZ’

“Ziyasız, sınavsız eğitim istiyoruz” diyen öğrenciler, ANKA’ya taleplerini şöyle sıraladı:

-Salgın bu dereceye gelmişken kapalı ortamda sınava sokulmamız bizi endişelendiriyor. Aynı zamanda online eğitim sisteminin de durumu ortadayken yüz yüze sınav olmak ne kadar mantıklı ki.

-Hem tedbirlerin hem de altığımız eğitimin eksikliğinden kaynaklı ruhsallığımızın bozulma ihtimali var. Hasta olmamak için kendimizi mi sakınalım, yoksa sınavda başarılı olmak için mi odaklanalım? Geçtiğimiz YKS sınavının sonuçları ortada, sınavda yokuz.

-Bizi online eğitime mecbur bırakırken tedbirler dahilinde yetkililerin çocukları dershanelerde eğitim görmeye devam etti. Böyle bir haksızlık varken bize dayatılan bu sınavların iptal olmasını istiyoruz.