Ankara Anıttepe Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi’nde, “Sağlıklı Beslenme Semineri” adı altında düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Makine Mühendisi Ümit Yurtkuran’ın sözleri öğretmenleri ve öğrencileri isyan ettirdi. Ders saatlerinde, Bakanlığın bilgisi dışında düzenlenen seminerde konuşan Yurtkuran, modern tıbbı ve doktorları eleştirerek, “Şu anda erkeklerin yüzde 45’i iktidarsız. Aranızda 45’ine geldiğinde erkeğim diye gezebilecek bir tane adam […]

Öğrencilere seminer adı altında safsata

Ankara Anıttepe Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi’nde, “Sağlıklı Beslenme Semineri” adı altında düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Makine Mühendisi Ümit Yurtkuran’ın sözleri öğretmenleri ve öğrencileri isyan ettirdi.

Ders saatlerinde, Bakanlığın bilgisi dışında düzenlenen seminerde konuşan Yurtkuran, modern tıbbı ve doktorları eleştirerek, “Şu anda erkeklerin yüzde 45’i iktidarsız. Aranızda 45’ine geldiğinde erkeğim diye gezebilecek bir tane adam çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

Yurtkuran, konuşmasına tepki gösteren ve uzmanlık vurgusu yapan öğretmenlere de “Diploma benim için hikâye” yanıtını verdi.

Öğrenciler, MEB’den izin alınmadan ve ailelere bilgi verilmeden düzenlenen etkinlik için okullarının yanında bulunan başka bir okula taşındı. Okul müdürünün arkadaşı olduğu öne sürülen Ümit Yurtkuran’ın Makine Mühendisliği mezunu olduğu ancak atlattığı kanser hastalığından sonra “Kanser ile Savaşırken Öğrendiklerim” isimli bir kitap yazdığı öğrenildi.

TRT ve Akit TV’deki sağlık programlarına çıkan Yurtkuran, bir dönem AKP’den Milletvekili aday adayı da oldu.

Yakalandığı kanser hastalığını, “Kocakarı ilaçları” olarak tarif edilen bitkilerden yapılan ilaçlar yardımıyla atlattığını anlatan Yurtkuran, şunları söyledi:

“Ben biliyorum ki bugün hepinizin hayatı ve erkekliği tehlikede. Aranızda 45 yaşından sonra ‘erkeğim’ diye gezebilecek tek adam kalmayacak. İşemekten başka bir işte kullanamayacaksınız bugün yaptığınız hatalar yüzünden. Yeri geldiğinde 100 lirasını başka bir insana teslim edemeyenler her şeye razı olduklarına dair kağıt imzalayarak kendilerini doktorlara teslim ediyor.”

ADAM GİBİ DİNLEYİN

Yurtkuran, sözleri nedeniyle salonda yükselen tepki üzerine öğrencileri azarladı.

Etkinliğe para almadan geldiğini söyleyen Yurtkuran, “Dinleyecekseniz adam gibi dinleyin, dinlemeyecekseniz de çıkın gidin” diye konuştu. Yurtkuran’ın konuşmalarına dayanamayan bir öğretmen, seminer devam ederken ayağa kalkarak tepkisini dile getirdi. Safsatalarla öğrencilerin zehirlendiğini ifade eden öğretmen, “Bilimin aydınlatamadığını iddia ettiğiniz konuları şarlatanlıkla aydınlatmaya çalışıyorsunuz” sözleriyle etkinliği protesto etti.

Öğrenciler de alkışlarıyla protestoya destek verdi ve salonu terk etti.

KOLİLERCE KİTAP GETİRDİ

Skandal ifadelere tanıklık eden Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Nusret Sulkalar’dan alınan bilgiye göre, Yurtkuran etkinliğe, “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” isimli kitabını da kolilerle götürdü.

Yurtkuran’ın etkinliğin ardından kitabını satmak istediğini ileri süren öğretmen, öğrencilerin salonu terk etmesiyle seminerin son bulduğunu belirtti.