Sınavda kamera istemeyen öğrencilere 'terörist' diyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurt hakkında açıklama yapan rektörlük, " Gerekli süreç başlatılmış olup, hassasiyetle takip edilmektedir" dedi.

Öğrencilere 'terörist' diyen dekan hakkında üniversiteden açıklama

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurt, sınavlarda kamera istemeyen öğrencilere hakaretler yağdırdı. Öğrencilerinin taleplerini “teröristlik” olarak niteleyen Bozkurt, “Terörist bozuntusu, adi, şerefsizler, insan değiller” dedi. Bozkurt’un hakaret ettiği video ise sosyal medyadan paylaşıldı. Tepkilerin ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Enver Bozkurt’un 30.12.2020 tarihinde çevrimiçi olarak yapılan ders sırasında kullanmış olduğu bazı ifadeler ile ilgili olarak gerekli süreç başlatılmış olup, hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Daha önce sosyal medyada üniversitenin uzaktan eğitim ve sınav sistemini eleştiren Öğrenciler, “Diğer fakülteler ödev şeklinde bu sınavları yapıyor bize neden kameralı sınav yapıyorsunuz, üniversitenin sistemi iyi çalışmıyor, sınav anında kısa bir süre içinde cevapları birçok arkadaşımız yüklemeyi başaramadı, internet ara sıra kesiliyor ve biz mağdur oluyoruz, biz de final sınavlarını ödev şeklinde yapalım” talebini dile getirmişti.

Öğrenciler, Bozkurt hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.