Öğrencisine sözlü taciz ettiği 'anı'sını anlatan Ahmet Şensılay'a yönelik tepkiler devam ediyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan ve bir dönem ilçelerde kaymakam olarak görev yapan yazar ve çevirmen Ahmet Şensılay sosyal medyada bir öğrencisine yaptığı sözlü tacizi 'anı' olarak anlattı.

Sosyal medyada infial yaratan olayın ardından kadınlardan özür dilemesi beklenen Şensılay; özür dilemek yerine "Üniversitede ders verirkenki bir anıma olan tepkiler, otuza beş benden yana. Eh, otuz aklı başında insana karşı sadece beş okuduğunu anlamayan tip varsa, bu hiç fena bir oran değil. Ama ben yine de o beş 'şaşkın' için üzülüyorum" açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada tepkilere neden olan olay sonrası Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu ve Mülkiyeliler Birliği üyesi Ahmet Şensılay ile ilgili Mülkiye Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Ahmet Şensılay tüm kadınlardan özür dilemeye davet edildi.

Açıklama şu şekilde:

Kadınların her gün şiddete, tacize, tecavüze maruz kaldığı bir ülkede, ne yazık ki akademi de cinsiyetçilikten, kadın düşmanlığından azade değildir. Kadınlar, her toplumsal ilişki içinde iktidarını kullanan erkekler tarafından baskı ve ayrımcılığa uğramaktadır. Üniversitede öğrencisi tarafından katledilen akademisyen Ceren Damar’ın davası devam ederken Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu ve Mülkiyeliler Birliği üyesi birinin yaptığı böyle bir açıklama kabul edilemez. Mülkiye’nin kadın yarısı olarak cinsiyetçi ve kadın düşmanı biriyle aynı okuldan mezun olmaktan utanıyoruz.

Kadınlar olarak Ahmet Şensılay’ı tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.

Mülkiye Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi

Nar Kadın Dayanışması'ndan tepki

Nar Kadın Dayanışması da Mülkiye Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklama ile ilgili "Kadın öğrencisine uyguladığı tacizi attığı tweet ile komik bir anısıymış gibi anlatan, kadınlara hakaret eden ahmet Şensılay hakkında üyesi olduğu Mülkiyeliler Birliği tarafından yapılan bu açıklama, kadın dayanışmasının sonucudur. Akademide cinsiyetçi kültüre son vereceğiz!" dedi.

Ne olmuştu?

Şensılay, üniversitede ders verdiği dönem başından geçen bir 'anı'yı sosyal medyada paylaştı. Şensılay, kadın öğrencisine yönelik sözlü tacizi şu sözlerle anlattı:

"Üniversitede ders verirken 40'lı yaşlardaydım. güzel bir kız öğrencim vardı. cilveli... sonunda yanıma çağırıp bir tekerleme söyledim: "ehl-i keyfe keyif verir kahvenin kaynaması, eşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması !" herhalde anladı ki cilveleri kesti... gençliğim, eyvah..."

Nar Kadın Dayanışması'nın ifşa ettiği olay sonrası büyük tepki alan Şensılay, kadınlardan özür dilemeye davet edildi.

Şensılay daha sonra kendisine tepki gören hesapları Twitter'dan engelledi.