Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da görev yaptığı okulda bir öğrenciye cinsel istismarda bulunan memurun işine son verildiğini açıkladı

Öğrenciye cinsel istismarda bulunan memurun işine son verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir ilkokulda dördüncü sınıf öğrencisi S.H'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen memurun işine son verildiğini bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, " İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir ilkokulda kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan ve Suriyeli 12 yaşındaki bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen sözleşmeli memur İsmail S.’nin işine son verdi. Bakanlık, şahsın okulda istihdamına ilişkin olarak da idari soruşturma başlattı" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da bir ilkokulda memur olarak çalışan İsmail S., adlı erkek, okulda kendisini müdür yardımcısı olarak tanıttığı 14 yaşındaki S.H.'yi "Sana kitap vereceğim, bütün Suriyelilere verilecek ancak ilk sana vereceğim" diyerek okulun deposuna götürdü. İsmail S., iddiaya göre burada 14 yaşındaki S.H.'ye cinsel istismarda bulundu. 7 Şubat'ta gerçekleşen olay, anne R. D'nin çocuğunun şikâyeti üzerine Esenyurt Çocuk Büro Amirliği'ne gitmesiyle ortaya çıktı.

AA