DTCF’de bir öğrenciye el kol hareketler yaparak arbede çıkmasına neden olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. BirGün’e konuşan öğrenciler “Saldırıya uğrayan biziz fakat soruşturma açılan yine biziz” dedi

Öğrenciye soruşturma gerekçesi: El kol hareketleri yapmak

BİRGÜN\ANKARA

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) bir öğrenciye “ El- kol hareketleriyle ve sözlü tacizlerde bulunarak arbedeye neden olduğu iddiasıyla” soruşturma açıldı. Soruşturma evrakında, "16 Ekim günü saat 14.10’da huzur bozucu eylemlerde bulunduğunuz iddiasıyla Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır” ifadeleri yer aldı.

BirGün’e konuşan DTCF öğrencileri, olaylardan sonra dekanlığın Orta Bahçe’nin yarısındaki masa ve sandalyeleri kaldırdığını da belirterek, “Okul yönetimi faşist çeteye karşı birşey yapmıyor. Bizim kullanım alanlarımız sınırlandırılıyor. Saldırıda bulunan onlar ama alanı sınırlandırılan bizleriz” dedi.

BİZE SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Dekanlığın soruşturma açtığı ve isminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Soruşturmada belirtilen gün ve saatte saldırıya uğradık küfürler savurarak bizim oturduğumuz orta bahçeye girmeye çalıştılar. Ben de tepki gösterdim. Biz saldırıya uğradık fakat okul yönetimi her zaman yaptığı gibi bize soruşturma açtı. Geçtiğimiz 10 Ekim’de de konuşma yapan bir arkadaşıma da faşist çetenin şikayetinden dolayı disiplin soruşturması açıldı” diye konuştu.

TEHDİT EDİLİYORUZ

Solcu öğrencilerin sürekli tehdit altında olduğunu belirten öğrenci, “Sürekli tehdit ediliyoruz. Özellikle bu dönem faşistlerin okulda yoğun bir saldırısıyla karşı karşıyayız. Okula giriş ve çıkışımızda sürekli saldırıyorlar” dedi.