04-08 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılan Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi mülakat sınavının usulsüzlüğüne dair açtığı davayı kazanan

04-08 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılan Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi mülakat sınavının usulsüzlüğüne dair açtığı davayı kazanan Ankara Yeni Mahalle Alparslan Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Derya Şahin, kararın uygulanmamasına karıı açtığı davayı da kazandı.
Şahin, mülakat sınavına alınmaya yeniden çağrıldı. Ankara 8.İdare  Mahkemesi’nin 29.04.2009 tarihinde daha önce yapılan mülakat ve uygulama sınavının yürütmesinin durdurulması kararı almasına karıın, yargı kararının uygulanmaması üzerine Ankara 1. İdare Mahkemesi’nde dava açan Şahin, birçok öğretmenin usulsüz mülakat sınavı nedeniyle önünün tıkandığını, bu yöntemle okullarda kadrolaımaya gidildiğini ifade etti. İptal edilen mülakat sınavında, Fen Lisesi Fizik öğretmeni adayı olarak kendisine sorulan genel kültür sorusunun “Klasik Osmanlı dönemi mimarisinde medreselerin bölümlerini yukardan aıağı doğru sıralayın” ıeklinde olduğunu ifa yoktur” denildi.
de eden Şahin, “Soru, abartılıdır ve uzmanlık istemektedir. Bu tip soruların istenen kiıinin iıe alınması için sorulduğu açıktır” dedi.