Öğretmene tehdit espriymiş!

Gökay BAŞCAN

İzmir’in Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, öğretmene yönelik tehdit içeren sözleri ‘samimi ortamda yapılan espri’ olarak yorumlandı ve soruşturma açılmadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın müzik öğretmenin düşük not verdiği gerekçesiyle okul müdürüne “Yok mu okulunda psikolojisi bozuk bir öğretmen, öğrenci, veli üstüne salalım” dediği ortaya çıktı. Müdürün söyledikleri ‘espri’ olarak algılanarak soruşturmaya gerek görülmedi.

2016 yılı Temmuz ayından sonraki TEOG sonuçlarının görüşüldüğü il ve ilçeler müdür toplantısında Mualla Ersezgin Ortaokulu müdürü, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’a okulunda görev yapan müzik öğretmeninden yakınarak “Öğrencilere düşük not veriyor” dedi. Bunun üzerine Kiraz “Yok mu okulunda psikolojisi bozuk bir öğretmen, öğrenci, veli üstüne salalım” ifadelerini kullandı.

Kiraz’ın cümleleri üzerine konuya ilişkin müfettiş görevlendirildi. Maarif müfettişinin hazırladığı raporda Kiraz’ın bahsi geçen sözleri söylediği kaydedildi. Müfettişin, Kiraz’ın müzik öğretmeni için söylediği sözler raporda açıkça belirtilmesine rağmen Bergama Kaymakamlığı, bu sözleri ‘samimiyete dayalı espri’ olarak yorumladı. Kaymakamlık ilçe milli eğitim müdürünün sözünün tavsiyelerden ibaret, samimi bir ortamda ifade edilmiş espriler olduğunu ifade ederek soruşturmaya gerek görmedi.