Öğretmenin zihinsel engelli öğrenciyi darp etmesi hakkında Valilik'ten açıklama

Kayseri Valiliği'nce bir rehabilitasyon merkezinde zihinsel engelli öğrenciye kötü muamelede bulunulmasına ilişkin, ön inceleme ve disiplin soruşturması başlatıldığı, olaya karışan görevlilerin açığa alındığı bildirildi.

AA'nın haberine göre; Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde zihinsel engelli bir öğrenciye kötü muamelede bulunmasına ilişkin görüntünün sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, "75.Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olaya ilişkin, yöneticiler ve görevliler hakkında 4483 sayılı yasaya göre, ön inceleme, 657 sayılı yasaya göre de disiplin soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca olaya karışan kamu görevlilerinin tamamı idari tedbir olarak açığa alınmış, memur statüsünde olmayanlar için işten çıkartılma süreci başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Kayseri'de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi'nde bir öğretmen, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli öğrenciyi önce tekmelemiş, daha sonra "Oynatmıyorum, hoca benim oynatmıyorum" diyerek öğrenciye kafa atmıştı.

Olay anı bir yurttaş tarafından cep telefonu ile görüntülenmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.