Doğa Koleji’nde öğretmenler derslere girmemeye devam etti. Veliler ise genel merkez binasına girdi. Veliler tarafından yapılan açıklamada mağduriyetin bir an önce çözülmesi istendi

Öğretmenler boykotta veliler kapıya dayandı

Merve Atıcı

Aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri dün de dersleri boykot etti. İstanbul, İzmir ve Ankara’nın çeşitli noktalarındaki Doğa Kolejleri kampüslerinde önceki gün yapılan eylemler dün Ataşehir’de bulunan genel merkez önüne taşındı.

Yüzlerce veli okulun durumunu protesto etmek, aylardır maaşları yatırılmayan öğretmenlere destek olmak, bu süreçten olumsuz etkilenen çocuklarının hakkını savunmak için genel merkez önünde bir araya geldi. Veliler “İşadamlarına değil, eğitime sahip çıkılsın” diyerek girişteki turnikeleri aştı.


Bakanlık harekete geçsin

Velilerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı’mızca yürütülen yönetmelik ve bu yönetmelik hükümleri ile yönetilmek zorundadır. Dolayısıyla kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebiyle eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları giderebilmek için bakanlıktan gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz. Öğretmenlerimiz mesleklerine duydukları saygı ve öğrencileri mağdur etmemek adına büyük bir özveri ile bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlanmışlardır. Ancak artık ne biz velilerin ne de öğretmenlerimizin dayanacak gücü kalmıştır. Aylardır satılacağınıdan bahsedilen okulun satışı neden yapılamıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda okul yönetimi 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? Milli eğitim Bakanlığı bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşun bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.”

Doğa Koleji’nin satış işlemlerinin 1-2 gün içinde tamamlanacağı, alacak şirketin borsada işlem gören bir şirket olduğu ve hisselerin spekülasyona uğramaması için gizli tutulduğu belirtildi. Öte yandan verilen bilgiye göre satış işlemine üst düzey siyasilerin de müdahil olduğu iddia edildi.

***

Doğa Koleji tek değil

Öğretmen ve velilere hiçbir açıklama yapılmadan aniden kapatılan Özgür Boza Okulları velileri ve öğretmenleri mağduriyetlerinin giderilmesi için cumartesi günü okul önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili olarak BirGün’e konuşan bir veli cumartesi günü yapacakları basın açıklamasıyla ilgili olarak, ‘gelecek için ses olsun istiyoruz, özel okulların fütursuz davranışları son bulsun istiyoruz’ açıklamasında bulundu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.