Öğretmenler hayatını kaybediyor MEB’den açıklama dahi gelmiyor

Meral DANYILDIZ

ÜLKE genelinde hızla artışa geçen Covid-19 vakalarına rağmen kademeli olarak açılan okullarda eğitim emekçileri hayatını kaybetmeye devam ediyor. Diyarbakır’da bulunan Kayapınar Ahmed-i Hani Lisesi’nde görev yapan Cengiz Tekdal, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Tekdal’ın ölümüyle okullar açıldığından bu yana hayatını kaybeden eğitim emekçisi sayısı 16’ya yükseldi.

Konuyu BirGün’e değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in ve iktidarın eğitim emekçilerinin, öğrencilerin, velilerin halkın sağlığından sorumlu olduğuna dikkat çekti. Aydoğan, şöyle konuştu: “Salgın yayılımı her geçen gün artıyor. On altı eğitim emekçisi arkadaşımızı salgın nedeniyle kaybettik. MEB ise kaybettiğimiz arkadaşlarımızın bilgisini, ailelerinin, meslektaşlarının, öğrencilerinin acısını paylaşan bir açıklama dahi yayınlamadı. Arkadaşlarımız rakam değil, bir yaşam...”


Kaygılarımız artıyor

Her gün tanı konulan veya temaslı olan eğitim kurumlarının sayısının arttığını dile getiren Aydoğan, “Sınıflar, okullar karantinaya alınıyor. Vaka tespit edilen, bize ulaşan eğitim kurumu sayısı bin 220’ye ulaştı. Eğitim emekçisi arkadaşlarımızın, öğrencilerimizin sağlık hakkı, öğrencilerimizin eğitim hakkı için il il, ilçe ilçe aylardır mücadele ediyor, her yerde izleme kurulları oluşturuyoruz. Aldığımız, bize ulaşan her bilgi kaygılarımızı daha da artırıyor. Ara tatil sonrası yol haritası oluşturulabilmesi için MEB, acilen salgının okullara etkisini açıklamak tüm verileri kamuoyu ile paylaşmak, gerekli önlemleri almak zorundadır” ifadelerini kullandı.

ogretmenler-hayatini-kaybediyor-meb-den-aciklama-dahi-gelmiyor-805860-1.