Iğdır'da öğretmenler, öğrencilere uzaktan eğitim verilen EBA TV ve TRT yayınlarını izleyemeyen öğrencilerin televizyon frekans ayarlarını yapmak ve dersler hakkında bilgi vermek için köy köy dolaşıyor

Öğretmenler, öğrencilerin EBA TV ayarlarını yapmak için köy köy dolaşıyor

Covid-19 ile mücadele kapsamında öğrenimlerini TRT ve EBA TV üzerinden sürdüren bazı öğrencilerin yayınları izlemekte sorun yaşaması üzerine, bilgisayar ve rehber öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik öğretmen grubu oluşturuldu.

Öğretmenler koronavirüs önlemleri kapsamında, uzaktan eğitim verilen EBA TV ve TRT yayınlarını izlemekte sorun yaşayan öğrencilerin dersleri izleyebilmesi için televizyon frekans ayarlarını yapmak amacıyla köy köy dolaşıyor.

Kent merkezi, ilçe ve köyleri gezen öğretmenler, yayınları izlemekte sorun yaşayan öğrencilerin evine ikişer kişilik ekipler halinde giderek öncelikle televizyonlarının frekans ayarını yapıyor. Yayın sorunu yaşayan öğrencilerin talebiyle belirtilen adrese giden öğretmenler, televizyondaki eğitim programının akışı hakkında bilgi verdikleri öğrencilerin uzaktan eğitimlerini kesintisiz sürdürmesi için çaba gösteriyor. Öğretmenler köylerdeki ev ziyaretlerinde maske ve eldiven takıp öğrencilere dersler hakkında bilgi veriyor.

65 yaş ve üstü ya da kronik rahatsızlığı bulunanların evlerine girmeyip bu evlerdeki öğrencilerin sorunlarını telefon görüşmesiyle gidermeye çalışan öğretmenler, ziyaret ettikleri öğrenci ve ailelerini Covid-19'dan korunma yolları hakkında da bilgilendiriyor.

AA