Öğretmenler ulaşım hakkını tekrar istiyor

HABER MERKEZİ

Birlik Sendikası Öğretmen Bürosu, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde, 2015’te eski başkan Melih Gökçek tarafından kaldırılan indirimli ulaşım hakkının geri verilmesi talebiyle açıklama yaptı. “İnsanca ücret, indirimli ulaşım istiyoruz” pankartı açan sendika üyeleri, “Yürüyerek geldik, indirimli döneceğiz”, “Ulaşım indirimi hakkımızdır”, “Biz de öğretmeniz” yazılı dövizler taşıdı.

Öğretmen Bürosu, açıklamanın ardından konuyla ilgili toplanan imzalı dilekçeleri ABB’nin evrak birimine teslim etti. Birlik Sendikası Öğretmen Bürosu’nun açıklaması şöyle:

“Mevcut hayat pahalılığı koşullarında hepimiz her yeni güne yeni bir zamla başlıyorken; kiraydı, faturalardı, mutfak masraflarıydı derken ücretlerimiz daha aldığımız gün elimizden uçup gidiyor. Birçok kurumda akşamları online toplantılara katıldığımız, hafta sonu etütlere geldiğimiz halde hak ettiğimiz ek ders ücretlerimiz, fazla mesailerimiz ödenmiyor. Birçok kurumda iş yerlerine kendi imkanlarımızla gidip gelmemiz bekleniyor. Tüm bu şartlar karşısında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz; patronların bize reva gördüğü tüm bu dayatmalara karşı özel kurum öğretmenlerinin haklı sesine kulak verin. Kamuda çalışan öğretmenlere tanınan belediye araçlarını indirimli kullanma hakkı bizlere de tanınmalıdır! Anayasal eşitlik ilkesine aykırı olan mevcut uygulamaya bir an önce son verilmelidir! Önceki belediye başkanı döneminde yürürlüğe sokulan bu eşitsiz uygulamaya son verilmelidir!"