Öğretmenlerden  60 bin atama talebi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimin Bir Yılı” değerlendirmesini yaptığı canlı yayın sırasında ekranın sağında açılan mesaj bölümüne ataması yapılmayan öğretmenlerden “60 bin atama” mesajı yağdı.

Bakan Selçuk geçen bir yılın değerlendirmesini yaptı, fakat atama ile ilgili herhangi bir konuşma yapmadı. Konuşmasını salonla özçekim yaparak bitiren Bakan Selçuk temel problemlerden çok yaptığı ‘yeniliklerden’ bahsetti. 3600 ek gösterge, branşların sorunları, eş durumu atamalarıyla ilgili de mesajlar geldi.

Konuşma sonunda umduğunu bulamayan atanmayan öğretmenler yaşadıkları hayal kırıklığını dile getiren mesajlar yayımladı.

‘2035’i planladık’

Selçuk, atamalara değinmezken 2035 yılına kadar olan öğretmen ihtiyacına dair yaptıkları çalışmayı tamamladıklarını belirtti. Selçuk “Bizim 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz” dedi.

İlçe düzeyinde 900’den fazla öğretmen destek noktası kurulacağını açıklayan Selçuk, şöyle devam etti: “İl ve ilçe düzeyinde destek noktaları vasıtasıyla Türkiye’nin öğretmen eğitiminin, okullarındaki, sınıflarındaki her türlü iş ve işlemin nasıl geliştirileceğine dair ortak bir fikir, düşünce ve eylem alanı oluşturuyoruz.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.