Öğretmenlerden ‘60 bin atama’ talebi

HABER MERKEZİ

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara Ulus’ta yaptıkları eylemde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 60 bin atama talep etti. Son birkaç yıldır ücretli öğretmenliğin temel istihdam biçimine dönüştüğünü aktaran öğretmenler 2019 Sayıştay raporuna göre ülke genelinde 138 bin 393 öğretmen ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Basın açıklamasında öğretmenler adına konuşan Dilşad Yılmaz, 2020 Eğitim Bilimleri sınavına 432 bin 753 kişinin başvurduğunu aktardı.

Yılmaz şunları söyledi: “Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal almıştır. Ücretli öğretmen olarak atanan arkadaşlarımızın meslektaşlarından gördüğü ayrımcılık, Milli Eğitim Bakanlığından gördüğü ücret ayrımcılığı ve alakasız bölümlere alakasız branşların yerleştirilmesi ile gerçekleşen ücretli öğretmenlik; hem öğretmenlerin branşlarına hem öğretmenlerin eğitim hayatları boyunca verdikleri emeklere hem de Türkiye eğitim sistemine yapılmış ve ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır.

“Geçtiğimiz yıllarda belirli bir süre ücretli öğretmenlik yapmış kişilere kadro tahsis edilmiştir” diyen Yılmaz “Bu kadro tahsisi beraberinde; masa başında sosyal hayatından, ailesinden, eşinden çocuğundan vakit kısıp dersini çalışan arkadaşlarımız için yapılmış olan bir haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

■ Fotoğraf: Evrensel Gazetesi