Öğretmenlerin aşılanma süreci bugün itibarıyla başladı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu.

Öğretmenlere aşı uygulaması başladı: Milli Eğitim Bakanı, koronavirüs aşısı oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere aşı uygulaması programına katıldı. Koronavirüs aşısı olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum'un Sungurlu ilçesinde Arifegazili İlkokulunda aşılama sürecinin startını verdi.

Selçuk, öğretmenlerin sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabileceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 okul çalışanımızın listesini geçtiğimiz hafta iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-nabız ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler daha sonra da kendi istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve o randevuya bağlı olarak aşıların ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde uygulama söz konusu olacak."

Selçuk, "Dünyada aşılama yeni başlıyor, birçok ülke okulunu açmaya yeni başladı ama hiçbir ülkede öğretmenlerin aşılandığı bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başlıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanları için aşılama programı başlamış olacak.

Yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı'na iletildiği, bu listelerin randevu sistemine işlenmeye başladığı belirtilmişti.