Çekmeköy Kaymakamlığı, ilçedeki öğretmenlere yüz yüze afet eğitimi verecek. Eğitimin kapalı ve kalabalık bir alanda yapılacak olmasına eğitimciler tepkili.

Öğretmenlere aşı yok ama seminer yüz yüze

Meral DANYILDIZ

İstanbul Çekmeköy Kaymakamlığı, ilçedeki öğretmenlere 4-5 Mart ile 8-9 Mart tarihlerinde Taşdelen Kültür Merkezi’nde “Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi” verecek. Salgın koşullarında kapalı alanda kalabalık olarak bulunmanın tehlikeli olduğu uzmanlarca sık sık dile getirilirken Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Bakanlığı bu uyarıları tanımadı.

İlçedeki eğitimciler ise kalabalık ve kapalı alanda seminer düzenlenmesine tepkili.


Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, bütün kamu çalışanlarına bu seminerin verileceğini söyledi. “Ancak bir salona toplanılacak ve o şekilde yapılacak” diyen Çalık, “Programın kime ait olduğunu sorduk, kaymakamlık dediler. Zaten bir salgının, afetin içinden geçerken böyle bir seminer nasıl yapılabilir? Hâlihazırda bir yıldır hiçbir çözüm geliştirmeyen siyasal iktidar kısmen de olsa yüz yüze eğitime geçerken gerekli çalışma şartlarını uygulayamamıştı. Şimdi de salgın tehdidi devam ederken bu kararın alınıyor olması bilimin gerekliklerini yerine getirmediklerini, bilimi tanımadıklarını gösterir” şeklinde konuştu.

Çalık, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Afet ve acil durum farkındalık eğitimini bile salgın döneminde yüz yüze seminerle yapmaya çalışan mülki amirlerin salgının bir afet olduğunun farkında olmaması niteliklerini açıkça ortaya koyuyor. Yeni bir faciaya sebebiyet vermemek için yetkilileri uyarıyoruz. Salgın önlemleri dikkate alınmalıdır. 1 yıldır yaşanan toplum sağlığını tehdit eden uygulamalardan vazgeçmeyen mülki amirler, yaşanan felaketin sorumlusu olacaklardır. Emekçilerin sağlığının hiçe sayılması kabul edilemez.