Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın vakfınca düzenlenen TEKNOFEST için seferberlik ilan edildi. Öğretmenlerden, paylaşımları beğenmeleri istendi.

Öğretmenlere 'damadın etkinliğini beğenin' talimatı
Fotoğraf: İHA

Mustafa BİLDİRCİN

Eğitim emekçilerine yüklenen angarya görevlere bir yenisi daha eklendi. 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST Karadeniz için okullara yazı gönderildi. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Dursun Yürükcü imzalı yazıda, eğitimcilerden TEKNOFEST için destek talep edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nca (T3 Vakfı) Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST için hazırlıklar başladı. 30 Ağustos’ta başlayarak 4 Eylül’de sona erecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknolojileri Festivali, Çarşamba Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

AKP iktidarlarında sıkça karşılaşılan eğitim emekçilerine angarya yükleme uygulaması bu kez TEKNOFEST için bir kez daha gündeme geldi. Atakum Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de okullara iletilen yazıda öğretmenlerden talep edilenler yer aldı.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Yürükcü imzasıyla okullara gönderilen yazıda, Samsun Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan TEKNOFEST paylaşımlarının tüm kurum personelince takip edilmesi istenildi. Yazıda öte yandan, TEKNOFEST paylaşımlarının beğenilmesi ve “Mümkünse yorum yapılması” gerektiği de ifade edildi. Eğitimcilere yüklenen görevin yerine getirilip getirilmediğinin takibinin ise “Kurum müdürleri tarafından bizzat yapılması” istendi.

HUKUKA AYKIRI

Yazının, “Devlet yönetiminde gelinen noktayı” gözler önüne serdiği savunan Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, “Bu emir, hukuka aykırı olduğu gibi memurların nasıl konumlandırıldığını da göstermektedir” dedi. Eğitimcilere görevler yükleyen yazıya tepki gösteren Özat, “Memurlar Twitter hesabı açmak zorunda mı? Hiç kimse memurları, ’Sosyal medyada şu hesaba bir yorum yap’ diye zorlayamaz. Umarım valiliğin TikTok hesabı yoktur, memurlarımıza bir de TikTok hesabı açtırmaya kalkmazlar” ifadelerini kullandı.