Ahmet Şimşek Koleji 120 öğretmene ve 70 personele aylardır maaş ödemiyor. Kolejin sahibi Şimşek velilere attığı mesajlarda öğretmenlere hakaret etti

Öğretmenlere hakaret mesajları

İSMAİL ARI

İstanbul Kartal’daki Ahmet Şimşek Koleji’nin, 120 öğretmene şubat ayından bu yana maaş ödemediği ortaya çıktı. Kolejde çalışan 70 personelin ise yaklaşık 10 aydır maaş alamadığı bildirildi. Ahmet Şimşek’in eşi Yasemin Kumral Şimşek ise AKP’den İzmir milletvekili aday adayı oldu.

Ücret ödemeyen kolej sahibi Ahmet Şimşek, velilere ve öğretmenlere, “Maalesef birtakım kötü niyetli kendini bilmez kişilerce hasetlik, kıskançlık ve husumet besleyen hain rakiplerimizce dedikodular, fitne ve iftiralarla önümüzü kesmek istemekte ve inandırmaya çalışmaktadırlar” mesajı gönderdi.

ÖĞRETMENLERİ BARINDIRMAYACAĞIZ

Kolej yönetimi tarafından gönderilen mesajların ardı arkası kesilmedi. Gönderilen bir diğer mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

“Kovulunca ‘aman hocamız gitmesin kalsın’ dedirterek öğrencilerine sığınan öğretmenleri bu yuvada barındırmayacağımızı bilmenizi isteriz. En az on yıllık başarılı geçmişi olan kültürlü, akademik kariyerli, dürüst öğrenciler yetiştiren hocalar lazım, üstün seviyede öğrenci yetiştirmeye ant içtik.”

Kolejde çalışan ve ismini vermek istemeyen fizik öğretmeni yaşanan olayları BirGün’e anlattı. Ahmet Şimşek Koleji’nde yedi yıldır görev yapan öğretmen, “Şubat ayında bu yana maaş ödenmiyor. Bizler kanuni olarak haklarımızı kullanacağız” dedi.

KRİZ VAR DENİLDİ

Ahmet Şimşek Koleji’nde bir yıldır çalıştığını belirten ve ismini vermek istemeyen İngilizce öğretmeni ise yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı: “Bir senedir kolejde çalışıyorum ve sadece 2018’in Eylül ayında vaktinde maaşımızı aldık. Şubat ayına kadar maaşlarımız geç ödendi. Şubat ayından sonra da hiç maaş alamadık. Velilerden yıllık 13- 14 bin TL ücret alınıyor. Bin öğrenci var. Öğrenci ailelerinden alınan para nereye gitti? Neden bizlere maaş ödenmedi?”

İddiaları sormak için aradığımız Ahmet Şimşek Koleji’nden iletişimden sorumlu personel çıkarıldığı için bilgi verilmedi.