Öğretmenlerin maaşı üzerinden yolsuzluk iddiası

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası'nın (TÖB-SEN) Muş Bulanık temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında ilçede bir süredir devam eden yolsuzluk iddialarına ilişkin yetkililerden açıklama talep edildi.

Sol.org.’un haberine göre Uzunca bir süredir Bulanık'ta artık gündelik hayatın parçası haline gelen yolsuzluk iddialarının hemen hemen her ev ve her kahvehanede sohbet konusu halinde geldiğini belirten TÖB-SEN Bulanık İlçe Temsilcisi Serkan Bebek, "Kimseyi zan altında bırakmak gibi bir amacımız yok. Kimseyi suçlamıyoruz. Ama yetkililerin sessiz kalması da doğru değil. Konuya dair bir açıklama yapılmalı. Varsa bir yolsuzluk, konuya dair sessiz kalmak suça dahil olmak olur, suçluyu görmezden gelmek olur" dedi.

TÖB-SEN Muş Bulanık İlçe Temsiliği'nin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya göre, veriler örgütlü bir yolsuzluklu iddiası yönünde. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mali işler bölümünde dönen yolsuzluk iddiasına göre, bazı öğretmenlere fazladan ek ders ücreti yatırılıyor ve bazı derse girmeyen ücretli öğretmenlere maaş ödeniyor.

Ayrıca başka bir iddiaya göre İlçe Milli Eğitim'de belli dönemler arasındaki evraklar için Bulanık İlçe Milli Eğitim'de yangın çıktığı için takip edilmesi mümkün olamamış. Bunca söylenti arasında yangın konusundaki bahsedilen örnekler de durumu daha şaibeli hale sokuyor ve şüphe uyandırıyor