Muğla’da çalıştığı düğün salonundan bisikletiyle evine dönen Oğuzhan Kemçin'e çarparak kaçan ve ölümüne neden olan alkollü sürücü Mestan Göksal’a iyi hal indirimi uygulanmadan, "Alkollü araç kullanarak taksirli insan öldürme" suçundan toplam 6 yıl hapis cezası verildi

Oğuzhan Kemçin davasında karar çıktı: “Değil 6 yıl 36 yıl alsa acımız dinmez”

NİSA KÜÇÜK

Muğla’da 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’e alkollü şekilde aracıyla çarparak ölümüne yol açan Mestan Göksal'ın yargılandığı davada karar çıktı. Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Göksal’a iyi hal indirimi uygulanmadan "Alkollü araç kullanarak taksirli insan öldürme" suçundan toplam 6 yıl hapis cezası verildi. Bugün altıncısı görülen duruşmada Kemçin’in olay anında hayatını kaybettiğini tespit eden adli tıp raporu da sunuldu.

RAPOR SÜRÜCÜNÜN HIZLI OLDUĞUNU KANITLIYOR

Duruşmanın ardından adliye önünde Oğuzhan Kemçin’in avukatı ve babası Özbay Kemçin açıklama yaptı. Cezanın yeterli olduğunu düşünmediklerini dile getiren Avukat Sercan Avcı, “Göksal’ın tutukluluk haline devam edildi. Bu bizim için sevindirici ancak verilen ceza yeterli değil. Bu sebepten istinafa başvuracağız. Son gelen adli tıp raporunda da Oğuzhan'ın olay anında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu sebepten dosya Ağır Ceza Mahkemesine gitmedi. Ancak bu rapor, Göksal’ın Oğuzhan’a çok hızlı bir şekilde çarptığını ortaya koyuyor” dedi.

Adliye önünde konuşan baba Özay Kemçin ise verilen cezanın acılarını dindirmeyeceğini kaydetti. Cezanın yeterli olmadığını da belirten Kemçin, şunları söyledi:

“Oğlumu kaybedeli 185 gün oldu. Oğlumun acısından annem de vefat etti. İkisinin de acısını yaşıyoruz. Katile 6 yıl değil, 36 yıl da ceza verilse bu acımızı azaltmaz. Karşı taraf, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora seviniyor. Çocuğumun olay anında ölmesine karşı taraf sevinebiliyor. Alkolü araç kullanmanın yasak olduğu bir ülkede alkollü bir sürücü tarafından işinden eve dönerken öldürülen suçsuz bir çocuktan bahsediyoruz. Buradaki sıkıntı kanunların işlevsizliği. Bu ülkede hiç kimse aldığı cezayı yatmıyor. Katil 6 yıl ceza aldı ama tamamını yatmayacak. Bunun pandemisi var, açık ceza evi var, şartlı tahliyesi var.”

oguzhan-kemcin-davasinda-karar-cikti-degil-6-yil-36-yil-alsa-acimiz-dinmez-966982-1.
Oğuzhan Kemçin'i öldüren Mestan Göksal

NE OLMUŞTU?

Özay Kemçin, yaşanan olayı duruşma öncesinde BirGün’e şu cümlelerle anlatmıştı:

“Oğlum 17 yaşındaydı. Yazları düğün salonlarında çalışıyordu. 7 Temmuz 2021 tarihinde de işten eve dönerken alkollü Mestan Göksal, oğluma çarpıyor. Göksal’ın olay günü 204 promil alkollü olduğu tespit edildi. Göksal’ın dayısı muhtar ve evi kaza yapılan yere çok yakın. Göksal, oğluma çarptıktan sonra üç kez muhtarın evine gidip geliyor. Bu gidiş gelişlerde Göksal’ın annesi, babası, mahalledeki fırıncı ve muhtar da var. Son gidişlerinde fırıncının arabasını da alıp gidiyorlar. Oğlumun cansız bedenini yok etmek için gittiklerinde devriyede olan bir polis görüyor ve o şekilde olay ortaya çıkıyor. Polis, aileyi saat 03.50 civarlarında görüp olaya müdahil oluyor. Kaza 00.40’ta meydana geliyor aradan o kadar saat geçmesine rağmen ne Mestan ne ailesi 112’yi arıyor. Göksal tutuklu yargılanıyor ama ona yardım eden ailesi serbest.”