OHAL Komisyonu vakit kaybetmeden lağvedilsin

Haber Merkezi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, OHAL uygulamalarının kaldırılması talebiyle Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ta açıklama yaptı. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı açıklamada, "OHAL uygulamaları son bulsun. 35’inci madde kaldırılsın" yazılı pankartı taşındı. Sendika üyeleri, sık sık “Hak, hukuk, adalet direnerek gelecek”, “Direne direne kazanacağız” ve “AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, kamu emekçilerinin mücadelelerinin yanında olduklarını belirterek, “Hukuksuz uygulamalara son verin” çağrısı yaptı.

Platform adına konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt, ise 2016 yılı sonrası artan baskılara işaret ederek, "Ülkede neredeyse soruşturma, kovuşturma altında olmayan, hapis cezası almayan neredeyse tek bir yurttaş kalmamıştır. 5 yıldır emek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının fiili meşru mücadele yöntemi olan açıklama miting ve basın açıklamaları çeşitli gerekçeler gösterilerek engellenmektedir. Halk iradesinin gaspı olan kayyım politikaları ile belediyelere el konulmuş ve burada çalışan emekçileri baskılara, mobbinglere, sürgünlere, açığa almalara ve ihraçlara maruz bırakmışlardır” diye konuştu.

KESK’in sindirilmek istendiğini söyleyen Bozkurt, OHAL Komisyonu kararlarına tepki gösterdi. Bozkurt, "Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu ve 35/ g maddesi kapsamında yürütülen komisyon derhal lağvedilmelidir” dedi.