Özgür Hukukçular Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ye yönelik kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili konuşması ve 'Jin, Jiyan, Azadi' sloganı atması sebebiyle avukat Aryen Turan hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı. "Muhatabın üyemiz değil derneğimiz olduğunu hatırlatıyoruz" denilen açıklamada "Üyemiz Av. Aryen Turan'ın sözü sözümüzdür, sözümüzün arkasındayız" ifadelerine yer verildi.

ÖHD'den Aryen Turan hakkında açıklama: Sözü sözümüzdür, arkasındayız

Özgür Hukukçular Derneği, (ÖHD) İzmir Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ye yönelik kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları gündeme getirmesi ve İran'da ahlak polisi tarafından saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden Mahsa Amini'yi anarak 'Jin Jiyan Azadi' (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganını atan avukat Aryen Turan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Turan'ın konuşmalarının yönetim kurulu tarafından hazırlandığı ifade edilen açıklamada, soruşturma açıldığı haberinin yargı merciinden öğrenilmemiş olması da eleştirildi.

"Açılan soruşturma ve kirli odakların başlattığı bu linç kampanyasına karşı; bu metnin derneğimiz yöneticileri tarafından alınan kararla hazırlandığını ve muhatabın üyemiz değil derneğimiz olduğunu hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada "Üyemiz Av. Aryen Turan'ın sözü sözümüzdür, sözümüzün arkasındayız" denildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Barosu Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ye yönelik kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları gündeme getirmesi ve İran'da ahlak polisi tarafından saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden Mahsa Amini ve HDP il binasında Onur Gencer tarafından öldüürlen Deniz Poyraz'ı anarak 'Jin Jiyan Azadi' (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganını atan avukat Aryen Turan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre görevlendirilen savcıların konuşmayla ilgili inceleme yürüttüğü belirtilmişti.

İzmir Barosu'nun Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Turan'ın gündeme getirdiği iddiaların ardından salondaki bazı avukatlar Aryen'e tepki göstermişti.

Genel kurulda avukat Turan hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edilmişti.