68 yıldır kullandıkları spor tesisini terk etmeleri için baskı uygulandığını ve tesisleri boşaltmaları için tebligat yapıldığını ifade eden Okmeydanı Fetih Spor Başkanı Erdoğdu, “Bu işin arkasında Beyoğlu Belediyesi var. Bizim burayı halka açmadığımızı iddia ederek yalan söylüyorlar. Oysa ki halk burada, amatör spor kulüpleri burada. Vatandaşların desteğiyle burayı almalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Okmeydanı Fetih Spor'dan AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne tepki

Okmeydanı Fetih Spor Kulübü, 68 yıldır kullandığı spor tesisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle tahsisinin sona erdirilmesine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne tepki gösterdi. SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil, İYİ Parti ve Merkez Parti temsilcileri ile Beyoğlu amatör spor kulübü yöneticileri ve yurttaşların katıldığı basın açıklamasında konuşan Fetih Spor Kulübü Başkanı Burhan Erdoğdu, “Beyoğlu Belediyesi bizim burayı vatandaşlara ve diğer spor kulüplerine açmadığımızı söylüyor ve bizi Kaymakamlık eliyle bir gecede buradan atmaya çalışıyor. Bu bir yalan. Buranın bizden alınıp rant alanı olarak değerlendirileceğine dönük ciddi endişelerimiz var” dedi.

Basın açıklaması öncesinde Fetih Spor Kulübü’nün küçük oyuncuları ve babaları arasında futbol müsabakası gerçekleşti. Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakada küçükler, babalarını bir hayli terletti.

okmeydani-fetih-spor-dan-akp-li-beyoglu-belediyesi-nde-tepki-777919-1.

'BEYOĞLU BELEDİYESİ DOĞRULARI SÖYLEMİYOR'

Müsabakanın ardından basın açıklamasına geçildi. Yurttaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşen açıklamada konuşan Başkan Erdoğdu, “Herkesin bu sahada bir hatırası var. 68 yıllık kulüp bir gecede sokağa atılmak istendi. 2015’e kadar hiçbir sıkıntımız yoktu. Kiramızı ödüyorduk. Kontratımız var. Buranın şimdi Fatih Sultan Mehmet Vakfı’ndan alındığını söylüyorlar. Sürekli oyalandık. Milli Emlak’a devredildiğini söylediler. Bu işin arkasında Beyoğlu Belediyesi’nin olduğunu herkes biliyor" dedi.

"Buradan bizi atmak istiyorlar. Beyoğlu Belediyesi buranın vatandaşlara ve amatör kulüplere kapatıldığını iddia ediyor" diyen Erdoğdu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa bakın vatandaşlar işte burada. Biz burayı kime kapatmışız! Belediyenin burayı vatandaşlara ve kulüplere açma gibi bir niyeti olsa en azından bizimle bir kere olsun konuşabilirdi. Fakat bunu yapmadı. Burada yılların emeği var. İnsanlar nafakalarından ayırıp buranın hayatta kalması için çalıştılar. Buna herkes şahittir. Amatör kulüplere de buranın kapısı sonuna kadar açıktır. Zaten kulüpler de şu anda basın açıklamamıza katılarak bize destek veriyor. İddialar tamamen yalan. Burayı elimizden almalarına vatandaşların da desteğiyle kolay kolay izin vermeyeceğiz.”

okmeydani-fetih-spor-dan-akp-li-beyoglu-belediyesi-nde-tepki-777920-1.

'İÇİM ACIYOR!'

Okmeydanı Fetih Spor tesislerinin kulübün elinden alınması girişimiyle ilgili yurttaşlar da açıklamada bulundu. Eski muhtar Emine Topaloğlu, “3 dönem burada muhtarlık yaptım. Buralarda amigoluk yaptım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Erokspor’dayken buralarda çok top oynadı. Bu duruma çok üzülüyorum. Burayı ne amaçla kullanacaklar bilmiyorum. Anneler buraya her sabah çocuklarını bırakıyor. Bu sahanın kalmasını istiyorum” derken, Gönül Gezer ise “75 yaşındayım. Burada doğdum, burada büyüdüm. Bu sahalarda su sattım, forma yıkadım. Burada hatıralarım, anılarım var. İçim acıyor. Buralarda annelerimizle piknik yapardık, misket oynardık. Ne olur burayı bırakın bize!” diyerek tepkisini gözyaşları içinde dile getirdi.

68 YILLIK KULÜP

Adını VII. Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in semtte ok atma müsabakaları düzenlemesinden alan Fetih Spor, 1952 yılında kuruldu. Tarihte Türk futboluna kazandırdığı isimlerle de adından zaman zaman bahsettirmiş olan Okmeydanı Fetih Spor’un, tarihindeki en anlamlı ve en büyük kupası Vali Kupası’dır. Kulüp, İnönü stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı eleyerek gelen Sarıyer'i 2-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştür.

okmeydani-fetih-spor-dan-akp-li-beyoglu-belediyesi-ne-tepki-777962-1.