Haftalık gazete Oksijen’in “deprem fotoğraflarına edebi yazı” serisi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Gazeteden yapılan açıklamada "özür diliyoruz" denildi.

Oksijen'in 'deprem fotoğrafı' yazısı tepki çekti: Gazeteden açıklama geldi

Haftalık gazete Oksijen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çekilen fotoğraflara ilişkin yaptığı haberle tepki çekti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan özür yayınlayan Oksijen, "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haftalık gazete Oksijen, Maraş merkezli depremlerde çekilen fotoğrafları söze dökmeleri için yazarlarından yazı istedi.

Gazetenin Twitter’dan yaptığı tanıtımda, “Fotoğrafların dili yoktur, konuşmazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık. Depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy, ve Seray Şahiner kaleme aldı" ifadeleri kullanıldı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının dosya ve tanıtım yazısına tepki göstermesinin ardından gazeteden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler bulunduğunu kabul ediyor ve özür diliyoruz.

Ancak buradan hareketle 'Oksijen'in acıdan nemalanmaya çalıştığına' yönelik eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyoruz.

Piyasaya henüz saatler önce çıkan gazetenin iç sayfaları da incelendiğinde bizi eleştiren okurlarımızın görüşlerinin değişeceğini umuyoruz. Bu nedenle internet sitemizde gazetenin tüm içeriğini okurlara açık hale getirdik.

Tüm eleştiri ve görüşlere açık olmaya, ciddiyetle dikkate almaya devam edeceğiz."

YAZAR TUNÇ: KENDİMİ ASLA AFFETMEYECEĞİM

Yazı yazanlardan Ayfer Tunç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, "Gazete Oksijen’in talebinin bu derin acıya karşı 'umut' olacağını sandığım için kendimi asla affetmeyeceğim. Haklısınız. Acı aklımı uyuşturmuş olmalı. Sözüm yok" dedi.

“PAZARLAMA DİLİ ÇOK İTİCİ OLMUŞ”

Yazı yazan yazarlardan Tuna Kiremitçi de rahatsızlığını dile getirip Oksijen’i okurları ve yazarlarından özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Kiremitçi, "Yazarların duygu ve düşüncelerini yazması sorun değil. Herkes yazıyor sonuçta. Ama bu sunumda kullanılan pazarlama dili çok itici olmuş. Gazetenin hem okurlardan hem de zor duruma düşürdüğü yazarlardan özür dilemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Yazı yazan isimlerden İsmail Güzelsoy da kendince bir ağıt yazdığını belirterek, "Oksijen'deki yazıya ilişkin: Birlikte olduğum insanın Maraş'taki evleri çöktü. Bu acının içindeyken, bir ağıt yazdım kendimce. Dışarıdan, üstten, öteden bakan değil, aynaya bakan birinin sözleriydi onlar. Kırdığım herkesten içtenlikle özür dilerim" dedi.