Oktar: Dekolteli hanımların da Müslüman olacağını göstermek istiyordum

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171'i tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşması devam ediyor. Müşteki avukatlarının sorularına cevap veren Oktar, “Eğlenen insanların da dekolteli hanımların da Müslüman olacağını göstermek istiyordum. Yoksa ben oynamaktan çok rahatsızım” dedi.

Adnan Oktar ve grubuna ilişkin davada sanık olan Oktar’ın savunmasını tamamlamasının ardından, müşteki avukatlarının sorularına geçildi. Bir müşteki avukatı söz alarak Oktar’a, “Mehdi misiniz ya da bu yönde bir iddianız var mı?” diye sordu. Sanık Oktar da, “Yaklaşık 150-200 kere böyle Mehdi olduğum yönünde bir iddiam olmadığını söyledim. Bunu yaptığında küfre gitmiş oluyor insan. Bunu söyleyen insan dinden çıkar. Ömür boyu da böyle bir şey olmadığımı Allah’a yemin ettim” diye cevap verdi.

Müşteki avukatının, “Evli arkadaşlarınıza çocuk yapmayın talimatınız var mı?” sorusu üzerine Oktar, “Kimseye talimatla uğraşacak durumum yok. Onların kendi kanaati. Çocuklar tecavüze uğruyor. Kaçırıyorlar, ırzına geçiyorlar. Onlar da bundan çekindikleri için çocuk yapmıyorlar“ diye cevap verdi.

'ZENGİN FAKİR BİZ EŞİTİZ'

Oktar, bir müşteki avukatının, “Mal beyanınızda aylık gelirinizin 3 bin lira olduğunu söylediniz. Yaşadığınız lüks hayatı, A9 televizyonunun uydu kiralarını nasıl karşılıyordunuz?” sorusu üzerine bir mal varlığı olmadığını belirterek, “Müslümanlıkta velayet sistemi vardır. Zengin fakir biz eşitiz” diye cevap verdi.

'BEN OYNAMAKTAN ÇOK RAHATSIZIM'

Avukatların ardından duruşma savcısı, Oktar’a sorularını yöneltti. Savcı’nın “A9 kanalına ‘Mehdi zaten mehdi olduğunu söylemez’ diyorsunuz ama yayınlarınızda kendinizin mehdi olduğunu ima ediyorsunuz. Bunları örgütü diri tutmak için mi söylüyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Oktar, “Ben burada dürüst davranıyorum. Seyyidim ben. Peygamberin soyundan olduğum için bu normal. Bu benzerlik belki 100 insanda çıkabilir. Mehdi olsam sarık cübbeyle çıkardım. Eğlenen insanların da dekolteli hanımların da Müslüman olacağını göstermek istiyordum. Yoksa ben oynamaktan çok rahatsızım. Bazı gelenekçi Müslüman kardeşlerim bunu yanlış anladı” dedi.


'MERYEM ANAYA İFTİRA ATILDIĞI GİBİ BİZE DE İFTİRA ATILDI'

“Ben ve arkadaşlarım namusumuz ve iffetimiz için yaşarız. Aynı Meryem anaya iftira atıldığı gibi bize de iftira atıldı. Kimseye talimat da vermedim” diyen Ürer savunmasının devamında, “Biz hayatımız boyunca trafik cezası bile almamış insanlarız. 15 aydır cezaevindeyiz ama. Cezaevinde son derece zor şartlarda yaşadık. 3-5 tane aile yüzünden, 200 aile mağdur edildi. Annelerini babalarını kaybeden arkadaşlarım oldu, annelerini babalarını cezaevinde olduklarından tedavi ettiremedikleri için” şeklinde konuştu.