Tuzla'da ayrıldığı nişanlısı Oktay Dönmez'in katlettiği 29 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız'ın kardeşi Merve Yıldız, "Ablam defalarca şikayetçi oldu. Fakat biz hiçbir kadınımızı koruyamadığımız gibi, benim ablamı da koruyamadık" dedi.

Oktay Dönmez'in katlettiği Dilara Yıldız'ın kardeşi: Ablam defalarca şikayetçi oldu

Tuzla'da silah zoruyla götürüldüğü restoranda eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından tabancayla vurularak katledilen Dilara Yıldız'ın kardeşi Merve Yıldız, ablasının daha önce defalarca şikayetçi olduğunu, Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu söyledi.

Dün 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, Oktay Dönmez, ölüm tehditlerinde bulunduğu 29 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız'ı silah zoruyla bir restorana götürdü. Dilara Yıldız'ın 3 arkadaşı daha restorana girdi. Durumdan şüphelenen arkadaşları polise ihbarda bulundu. Polis ekiplerinin içeri girdiğini gören Oktay Dönmez, Dilara Yıldız'a silahla ateş açtı. Oktay Dönmez, Avukat Yıldız yere düştükten sonra da ateş etmeye devam etti.

Olay yerinde hayatını kaybeden Dilara Yıldız'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından adli tıp kuruma sevk edildi.

KAFASINA SİLAH DAYAYIP SENET İMZALATMAYA ÇALIŞMIŞ

Oktay Dönmez’in kendisini 5 ay önce ayrıldığı Yıldız’a uzman çavuş olarak tanıttığı, fakat fuhuş çetesine üye olduğu iddia edildi. Dilara Yıldız şehir dışında olduğu zaman kapıyı zorlayarak eve giren ve içeride tek başına 10 gün kalan Dönmez’in, mal varlığına el koymak için Dilara Yıldız’ın başına silah dayayıp senet imzalatmaya çalıştığı öğrenildi. Yıldız’ın ise o durumdan kedisini kurtarmak için Dönmez’i ikna ederek polis karakolunun yakınındaki bir restorana getirdiği, cinayetin bu restoranda gerçekleştiği öğrenildi. Ayrıca Dilara Yıldız’ın daha öncesinde Oktay Dönmez’den defalarca kez şikayetçi olduğu ve Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu öğrenildi.

"SİLAHI KAFASINA DAYAYIP TÜM MALINI ALMAK İÇİN İMZA ATTIRMAYA ÇALIŞIYOR EVDE"

Merve Yıldız, "Günler öncesinden ultra güvenlikli olarak kiralanan sitenin içine giriyor, kapısını kırıyor. Dairesinde kalıyor, tehdit ediyor ve bu kişinin uzaklaştırma kararı var. Bu kişi sonra ablamın memleketten dönmesini bekliyor günlerce. Ablam memleketten dönüyor, kapıda yakalıyor. Sonra bir şekilde ablam onu kandırıp buraya getiriyor çünkü o burayı bilmiyor. Ablam Tuzla'yı biliyor. Kendisi uzman çavuş. Polis karakolunun burada olduğunu biliyor ablam. Kurtulmak için geliyor çünkü silahı kafasına dayayıp tüm malını almak için imza attırmaya çalışıyor evde. Ablam imza atmıyor senete. Kurtulmak için getiriyor belki biri görür diye" dedi.

"DELİ TAKLİDİ YAPARAK ÇIKABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR"

Ablasının eski nişanlısının uzaklaştırma kararı olduğunu söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Ablam defalarca şikayetçi oldu. Fakat biz hiçbir kadınımızı koruyamadığımız gibi, benim ablamı da koruyamadık. Türk milleti olarak şimdi sesimizi duyurma zamanı. Benim ablamın sesi olun. Şimdi kendisi deli taklidi yapıyor. Deli taklidi yaparak çıkabileceğini düşünüyor. Ama çıkmasına izin vermeyin. Benim ablamın sesi olun. Benim ablam sesini çıkaramadı. Defalarca şikayet etti, 'Seni kana boğacağım.' mesajları vardı. Ama tutuklamadılar. Hiçbir önlem almadılar."

"ABLAM ONU AİLESİNİN FUHUŞ ÇETESİNE ÜYE OLDUĞUNU ÖĞRENDİĞİ İÇİN BIRAKTI"

Yıldız, "Benim ablam avukat onlarca kadının hakkını savundu. Güçsüz kadınların yanında oldu. Ama biz ablamı koruyamadık. Onlar ayrılalı 5 ay oldu. 5 aydır ablamın uzaklaştırma kararı var. 5 aydır ablamın mal varlığına el koymak için tehditler etti. Kendisi zaten uzman çavuş değilmiş. Ablam onu ailesinin fuhuş çetesine üye olduğunu öğrendiği için bıraktı. Ayrıldı ondan ama o ablamın peşini bırakmadı. Ben ağlamıyorum ben dik duruyorum. Tüm kadınlar için dik duracağım" dedi.

(DHA-İHA)