Oktay Vural'ın, katıldığı bir TV programında ekonomi yönetimine ve siyaset iklimine dair eleştirileri MHP'de tartışmalara neden oldu. Vural’ın 'Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği' konuşuluyor. Öte yandan iddialara yanıt veren yetkililer, "Bir üyenin merkez disiplin kuruluna sevki için parti politikalarına aykırı hareket ve beyanlarda bulunması ve bunun devamlılığı gerekli tüzük kurallarımıza göre. Ancak elbette ki Vural ile ilgili süreci takip ederiz. Ayrıca partimize Vural’ın ‘İYİ Parti’ye geçmek istediği’ yönünde bilgiler de geliyor" değerlendirmesini yaptı.

Oktay Vural'ın iktidara yönelik eleştirileri MHP'de tartışma yarattı

Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, iktidara yönelik eleştirileri, MHP kanadında tartışma yarattı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Vural, katıldığı bir TV programında, Türkiye’deki ekonomi yönetimini ve siyaset iklimini eleştirmişti. Türkiye’de korku ikliminin de olduğunu belirten Vural, “Yenilenmemiz gerek” demişti. Vural’ın sözleri MHP’de tartışmaları beraberinde getirdi. Kulislerde, MHP'de aktif görevde bulunmayan Oktay’ın “Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği” konuşuluyor.

'İYİ PARTİ'YE GEÇMEK İSTEDİĞİ YÖNÜNDE BİLGİLER GELİYOR'

Vural ile ilgili henüz bir disiplin sürecinin başlatılmadığı bilgisini paylaşan parti yönetimi şu değerlendirmeyi yapıyor: “Sayın Vural’ın yaptığı açıklamalar, kendi görüşüdür. Parti olarak, ‘Vural bunları söylemiş, hakkında hemen bir disiplin işlemi başlatalım’ gibi bir tavırdan yana olmayız. Bir üyenin merkez disiplin kuruluna sevki için parti politikalarına aykırı hareket ve beyanlarda bulunması ve bunun devamlılığı gerekli tüzük kurallarımıza göre. Ancak elbette ki Vural ile ilgili süreci takip ederiz. Ayrıca partimize Vural’ın ‘İYİ Parti’ye geçmek istediği’ yönünde bilgiler de geliyor. Sürece göre değerlendirme yapılır. Bekleyip göreceğiz.”

VURAL NE DEMİŞTİ?

Eski MHP Milletvekili Oktay Vural, iktidarın başta ekonomi olmak üzere politikalarını eleştirmişti.

Enflasyonla mücadelenin geri plana atıldığını söyleyen Vural, "Oysa enflasyon bir numaralı halk düşmanıdır. Vatandaştan alıp başkalarına aktarma vesilesidir. Öyle kâr oranları var ki, bankaların kârı beş kat artmış. Vatandaşın emeği, değeri ucuzluyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kutuplaşmadan da şikayet eden Vural, "Böyle bir yapı Türkiye’nin geleceğine umut vermez. O bakımdan yenilenmemiz gerekiyor" demişti.