Oktoberfest’i resmen başlattık*

Filenin Sultanları, 2022 Dünya Şampiyonası 2. tur grubuna oldukça rahat ve üstün oynadığı bir maç sonunda, 3-0’lık galibiyetle başladı.

Uzun süredir, belli bir standartın üzerindeki bir takıma karşı bu kadar rahat bir maç oynamamıştık. Hatırladığım son maç, Euro Volley 2021 çeyrek finalindeki Polonya maçı diyebilirim. 2,5 yıl önceki olimpiyat elemesi finalinde oynadığımız Almanya maçı da, yarı finaldeki Polonya maçına göre daha rahat geçmişti, ancak o maçın sonundaki hedefin büyüklüğü, tansiyonun da yükselmesine sebep olmuştu. Bu sefer mental açıdan da oldukça rahat bir maç çıkardık. Bu rahatlığın en güzel göstergelerinden birisi savunma açısından oldukça etkisiz başlamamıza ve hatta ilk set blok yapmamamıza rağmen sonuca ulaşmayı bilmemizdi. Skorun tüm takıma eşit olarak dağıldığı maçlar her zaman bir takım açısından tercih edilen karşılaşmalardır, ilk 6’mızdaki oyuncuların tümü 5 sayının üzerine çıkarak maçı bitirdiler. Hande Baladın’ın hücumda yüzde 50’nin üzerine çıkması, Zehra’nın hala savunmada alıştığımız halinden uzak olmasına rağmen (maçı şaşırtıcı şekilde blok yapmadan tamamladı) hücumda yüzde 60’ları zorlaması ve kaptan Eda’nın, Polonya maçında başladığı performansına devam etmesi en sevindirici noktalar. Her ne kadar Almanya’yı oldukça zayıf göstersek de, takımların bir seri yaratması ve kendilerine güvenlerini artırmaları için bu tür maçlara ihtiyacı vardır. Kanada maçını da 3 puanla kazanırsak, grubun 2 favorisinin karşısına çok daha iddialı ve rahat geleceğiz. ABD, Dominik Cumhuriyeti ile oynadığı ilk maçta dahi yeteri kadar yıprandı.

Tabii öte yandan, Kanada da dahil, grubun diğer 3 maçında bu tür başlangıçları da döndürmemiz zor, hatta imkansız dahi olabilir. Kanada, Almanya’ya oranla çok daha hızlı ve atletik bir takım. Bu tür takımların bizi nasıl zorladıklarını biliyoruz. İlk 11 sayıda rakibe karşı hiçbir savunma direnci gösterememek, ilerideki aşamalarda affedilmez olacaktır.

Günün en çarpıcı mücadelesi Brezilya ve İtalya arasındaydı. Turnuvanın şu ana kadarki en çekişmeli ve kalitesi yüksek maçına imza atan 2 voleybol devinin karşılaşmasında kazanan, karar setinin de uzatmalarında, Carol’un Pietrini’ye yaptığı blokla gülen Brezilya oldu. Voleybolseverler bu maçın en azından özetini kaçırmasınlar. Kabul edelim, E Grubu, F Grubu’na oranla çok daha sert maçlara sahne olacak.

*Almanya’da her ekim ayında düzenlenen, Münih çıkışlı bira/halk festivali.