Turizm işletmelerinin salgına ilişkin tedbir alıp almadığını denetleme görevi eğitimcilere bırakıldı. Sekiz üyesinden yedisi okul müdürü olan komisyonun haftada en az iki kez denetime çıkacağı öğrenildi

Okul müdürleri otelleri denetleyecek

Mustafa M. Bildircin

28 Mayıs’ta açıklanan, “Kontrollü sosyal hayata geçiş” kararları kapsamında açılan turizm tesislerinin denetlenmesi işi okul müdürlerine bırakıldı. Otel, kaplıca tesisleri, apart otel ile kamu kurum ve kuruluşlarının haftada en az iki kere denetlenmesi için kurulan komisyonun neredeyse tamamının okul müdürlerinden oluştuğu öğrenildi.

HER MESLEK SAHADA

Kaymakamlıklar, Covid-19 gölgesinde açılan turizm işletmelerinin denetlenmesi amacıyla komisyonlar kurdu. Denetim komisyonlarında müftüler, vaizler, antrenörler ve eğitimcilerin de aralarında olduğu birçok meslek grubu çalışanlarına yer verildi. Komisyonlar, periyodik aralarda oteller, camiler ve gezi tekneler


Foça Kaymakamlığı da görevlendirmelere ilişkin bir yazı hazırladı. İl milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıya göre, turizm tesislerinin denetleme görevi eğitimcilere bırakıldı. Yazıda, “Koronavirüs salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün ve bulaşma hızının azaldığı” savunularak işletmelerin kademeli olarak hizmete başladığı bildirildi.

Yazıda, 23 Mayıs’ta görevlendirmelere ilişkin gerçekleştirilen toplantının ardından kararlaştırılan görev paylaşımı da açıklandı. Buna göre otel, termal/kaplıca otelleri, motel, apart otel ve kamu kurumlarına ait konaklama tesislerinin haftada en az iki kere denetleneceği ifade edildi. Bu tesislerin denetleme görevi ise Turizm Danışma Müdürü başkanlığında okul müdür ve müdür yardımcılarına kaldı. Denetleme komisyonundaki sekiz üyeden yedisinin, okul müdürleri ve müdür yardımcıların oluşturulması dikkati çekti.