Okul müdüründen öğretmene mobbing iddiası

NAMIK ALKAN

Bergama 100.Yıl Ortaokulu Müdürü İ. A. Özel Eğitim Öğretmeni Fırat Sağlam’a mobbing uyguladığı ileri sürüldü. Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu öğrenilen müdür hakkında Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi görevlendirirken, Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Okul Müdürü’nün hafif düzeydeki zihinsen engelli öğrencilerin derslerine girmeden maaş aldığı ve duruma tepki gösteren öğretmene mobbing uyguladığı iddia edildi.

Bergama 100. Yıl Ortaokulu’nda 10’u sabahçı, 10’u da öğlenci olmak üzere toplam 20 hafif düzey engelli öğrenci eğitim görüyor. Maaş karşılığı derslere giren müdürün sadece 11 Ekim’de 2 saat derse girdiği tespit edildi. Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Fırat Sağlam’ın 08 Kasım’da Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği şikâyet dilekçesinde, hafif düzeydeki zihinsel engellilerin dersine girmeyen müdür İ. A.'nın Teknolojik Tasarım, Bilişim Teknolojileri gibi zorunlu derslere de branş öğretmeni görevlendirmesi yapmadığı belirtildi.

Fırat Sağlam, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 20 Kasım’da verdiği şikâyet dilekçesinde ise aynı gün saat 15.00 sıralarında gittiği okulunda sınıf defterinin masasında olmadığını fark ettiğini söyledi. Fırat Sağlam dilekçesinde şu ifadeler yer verdi:

“Müdür kendisi hakkında şikâyet dilekçesi verdiğim için artık şahsımın okul giriş çıkış saatlerime özellikle dikkat edeceğini, okuldaki güvenlik görevlilerine şahsımı teşhis ettirdiğini, okulda giriş çıkış saatlerimin kendisine anlık haber verileceğini, ayağıma denk almam gerektiğini, bu savaşın başladığını söyledi.”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Özel Eğitim Öğretmeni Fırat Sağlam, 25.11.2019 tarihinde Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifade de, Müdür İ. A. sınıf defterini hiçbir zaman imzalamadığını kaydetti.

İ. A.'nın Kasım’da sınıf defterini incelemek üzere sınıftan aldığını ve delil niteliğinde olan bu defteri yok ettiğini belirten Fırat Sağlam, ifadesinde “derse girmiş gibi ücret alan ve aynı zamanda sınıf defterini ortadan kaldıran okul müdürümüz İ. A.'dan şikâyetçi ve davacıyım” dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Fırat Sağlam, 25 Kasım'da Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifade de, Müdür İ. A.'nın sınıf defterini hiçbir zaman imzalamadığını kaydetti.