Ataköy Anadolu Lisesi bahçesinde anaokulu inşa ediliyor. İnşaat bitince bahçede öğrenci başına 0,7 metrekare alan düşecek. Bölge halkı tepkili: Başka yer mi yok? Bari çocukların bahçesine dokunmayın!

Okul yapacak yer mi kalmadı?

Yaren ÇOLAK

İstanbul Ataköy’de bulunan, yaklaşık bin öğrencinin öğrenim gördüğü Ataköy Anadolu Lisesi’nin bahçesinde başlayan inşaat tepki çekiyor. Yurttaşların kaymakamlıktan aldığı bilgiye göre, okul bahçesine anaokulu yapılacak. Sosyal medyada kampanya başlatan öğrenciler, yeni okulun inşasıyla zaten küçük olan bahçede öğrenci başına yalnızca 0,7 metrekare alan düşeceğine dikkat çekiyor.


DAHA UYGUN ALANLAR VAR

Uzaktan eğitim döneminde başlatılmayan inşaat çalışmaları, yüz yüze eğitime geçildikten sonra başlatıldı. Öğrenciler inşaatın yanında top oynuyor. Bu durumun güvenlik açısından ciddi risk oluşturduğunu belirten bölge sakinleri, projenin durdurulmasını istiyor.

“Plansız programsız iş yapıyorlar” diyen Ataköy 3. 4. 11. Kısım Mahallesi Muhtarı Fehamet Berk, anaokulunun lise bahçesini adeta gasp ederek inşa edildiğini söyledi. Çocukların da bölge sakinlerinin de o bahçeden faydalandığının altını çizen Berk, “Öğrenciler burada beden dersi yapıyor; futbol, voleybol oynuyor. Zaten nefes alacak yerimiz kalmadı, her yeri işgal ettiler. Yurttaşın elinde ne varsa alınıyor. Bari çocukların bahçesine dokunmayın” dedi.

Anaokulu için daha uygun alanlar olduğunu söyleyen Berk, “Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastanesi’nin alanı çok geniş. Ayrıca da Yarıyol Evi diye bir bina yapılmış, bir dönem orada rehabilitasyon kursları verilmişti. Şimdi ise atıl durumda. Orası da değerlendirilebilir” diye konuştu.

SOSYAL MESAFE NE OLACAK?

Ataköy Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğit Emre Macun ise “Pandemi dolayısıyla sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Ancak hiç mesafe alanı kalmayacak. Okulumuz zaten kalabalık, daha da kalabalıklaşacak. Biz bahçemizi paylaşmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.